21.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αχαΐα – Έκλεψαν από λογιστικό γραφείο κωδικούς taxisnet κι αφαιρούσαν επιδόματα παιδιών

Δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία σχηματίστηκε σε βάρος 28χρονου, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Δυτική Αχαΐα, για τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων από δικαιούχους επιδομάτων παιδιών.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, στις 29-10-2021 σε περιοχή της Αχαΐας, δράστες διέρρηξαν λογιστικό γραφείο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο βιβλία, που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών.

Στις 29-11-2021 και στις 30-11-2021 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας από έξι γυναίκες ότι δεν είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους επιδόματα τέκνων, συνολικού ύψους περίπου 4.000 ευρώ.

Στις 30-11-2021, ο συλληφθείς μετέβη σε κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό, που είχε εκδοθεί επ’ ονόματι του συνεργού του, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Eπιδόματα από τουλάχιστον 20 γυναίκες

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας προέκυψε ότι τα επιδόματα τέκνων τουλάχιστον 20 γυναικών είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντος, ενώ εντοπίστηκαν στους ίδιους λογαριασμούς συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet που είχαν αφαιρέσει από το λογιστικό γραφείο, εισέρχονταν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων και άλλαζαν τον λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος, εισάγοντας ΙΒΑΝ με δικαιούχους τους συνεργούς τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία IBAN και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων κι έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr