28.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μεγάλο το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Τουρκίας για το διάβημα της Λιβύης στην Αθήνα για τις σεισμικές έρευνες που διεξάγει η ελληνική πλευρά δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις σχέσεις των δύο χωρών.

«H Λιβύη έδωσε  ρηματική διακοίνωση στην Ελλάδα για τις σεισμικές έρευνες της Αθήνας τις οποίες τις θεωρεί παράνομες . Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αντίδραση της Αθήνας» μετέδωσε το Cnn Turk στο δελτίο ειδήσεων.

«Το 2019, η Toυρκία και η Λιβύη είχαν υπογράψει συμφωνία καθορισμούς θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Η κυβέρνηση της Λιβύης υποστήριξε πως οι σεισμικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της υφαλοκρηπίδας που αναφέρονται στη συγκεκριμένη συμφωνία. Γι αυτό και η κυβέρνηση της Τρίπολης έδωσε ρηματική διακοίνωση στον πρέσβη της Ελλάδας στην Τρίπολη. Οι πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν πως τις επόμενες ημέρες θα απαντήσουν στη Λιβύη» συνεχίζει η παρουσιάστρια στο δελτίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr