27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δήμαρχος Σαρωνικού: “Μοιράζουμε τις ευθύνες για την προστασία μας”

Άρθρο του Δημάρχου Σαρωνικού, Δημήτρη Παπαχρήστου,  στην εφημερίδα «Απογευματινή» για τη συνεργασία που αρχίζει στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Σαρωνικού – Λαυρεωτικής

Για τη νέα εποχή συνεργασίας, ισονομίας και συναδελφικότητας που ξεκινάει για τους δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής με αφορμή την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο των δυο δήμων, κάνει λόγο σε άρθρο του στην εφημερίδα «Απογευματινή» ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου. 

Στο άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, στη στήλη «Δήμοι και Περιφέρειες» που επιμελείται ο Γιώργος Λαιμός, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην εκλογή προέδρου από τον δήμο Σαρωνικού, για πρώτη φορά στα 27 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου. «Τόσο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής όσο και εγώ, μέσα από μια επίπονη διαδικασία, καταφέραμε να αποδείξουμε ότι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν συνεργάζονται μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος των πολιτών», σημειώνει ο Δ. Παπαχρήστου, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αποτελεί εδώ και 27 χρόνια που ιδρύθηκε, ένα πολύ σημαντικό αυτοδιοικητικό εργαλείο ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας των δυο δήμων. Η ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο προερχόμενο για πρώτη φορά στα 27 χρόνια λειτουργίας του, από τον Δήμο Σαρωνικού, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας, ισονομίας και συναδελφικότητας για τους δυο γειτονικούς δήμους.

Σαρωνικός και Λαυρεωτική, δύο όμοροι Δήμοι με κοινά ζητήματα και προκλήσεις, με βασικό τους στόχο την καλή συνεργασία και ενότητα, ξεκινούν από σήμερα μια νέα πορεία για τη διαφύλαξη και περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών μας. Με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, του περιβάλλοντος αλλά και όλων των έμβιων όντων ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής-Σαρωνικού θα λειτουργεί με όρους δικαίου και για τους δυο δήμους. Θα λειτουργεί έχοντας ως βασικό στόχο να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας που, σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ ενίσχυση τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε απαραίτητα κονδύλια.

Στο παρελθόν διεκδικήσαμε με μια σειρά παρεμβάσεών μας την αποκατάσταση της λειτουργίας του Συνδέσμου προς όφελος του δήμου μας. Η δίκαιη και απαραίτητη διεκδίκησή μας ίσως δεν ήταν σε όλους αρεστή. Πιστεύουμε όμως ότι αγαστή συνεργασία χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Με γνώμονα αυτή την αρχή πήραμε αποφάσεις και προχωρήσαμε σε ενέργειες  που οδήγησαν σε μια εκλογική διαδικασία που ανέδειξε για πρώτη φορά πρόεδρο του Συνδέσμου από τον δήμο Σαρωνικού. Δεν θελήσαμε να αδικήσουμε κανέναν, διεκδικήσαμε όμως σθεναρά όσα ανήκαν στον δήμο μας για την ενίσχυση της Πολιτικής του Προστασίας.

Πιστεύω ότι στις δημοκρατικές διαδικασίες δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Κερδισμένη είναι πάντα η Δημοκρατία. Τόσο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής όσο και εγώ, μέσα από μια επίπονη διαδικασία, καταφέραμε να αποδείξουμε ότι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν συνεργάζονται μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr