18.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας διεκδικεί ο Δ. Ηρακλείου Αττικής μέσα από τις τρέχουσες προσλήψεις του ΑΣΕΠ

Στην καθοριστική ενίσχυση του δυναμικού της Δημοτικής του Αστυνομίας στοχεύει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να τονώσει τους ελέγχους αρμοδιότητάς της και, κατ’ επέκταση, το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών και τη λειτουργικότητα στην πόλη. Η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου υπέβαλλε αίτημα στην πρόσφατη, σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η οποία για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δίνει την δυνατότητα στους δήμους να προσλάβουν προσωπικό Δημοτικής Αστυνομίας, ζητώντας 9 επιπλέον αστυνομικούς. Η αίτηση έγινε δεκτή, όπως αποδεικνύει και το ΦΕΚ του διαγωνισμού, και πλέον ο Δήμος περιμένει να εκπληρωθεί στο μέγιστο δυνατό.

Για την ακρίβεια, η δημοτική αρχή έχει αιτηθεί την πρόσληψη τριών δημοτικών αστυνομικών για κάθε βαθμίδα: 3 ΠΕ, 3 ΤΕ και 3 ΔΕ. Εάν το ΑΣΕΠ ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου στο μέγιστο, τότε αυτά τα 9 άτομα θα προσληφθούν εντός των επόμενων μηνών στην υπηρεσία και θα προστεθούν στους 2 υφιστάμενους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούν τα τελευταία χρόνια στην πόλη, αυξάνοντας έτσι σημαντικά της δυνατότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Θυμίζουμε, οι αμιγείς αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ο έλεγχος της εμπορικής κίνησης, η στάθμευση των οχημάτων, η ρύθμιση της κυκλοφορίας όπου και όταν χρειάζεται αλλά και η αρωγή στα κεντρικά όργανα ασφαλείας.

«Με την προσδοκώμενη αύξηση του δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες και να προσδώσουμε ομαλότερη καθημερινότητα στην πόλη. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά στην πρόσκληση του ΑΣΕΠ, που μετά από πολλά χρόνια μας δίνει τη δυνατότητα αυτών των προσλήψεων. Μάλιστα πρέπει να είμαστε ο Δήμος στην ευρύτερη περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό στην αίτησή του. Στόχος μας να παρέχουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Το Ηράκλειο πάει μπροστά», το σχόλιο του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr