17.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δήμος Παιανίας: Η σχολική στέγη στη συνάντηση του Θανάση Μιχαλόπουλου με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας (φώτο)

Στις ελλείψεις σε σχολικές δομές στα Γλυκά Νερά και την Παιανία αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος στη συνάντηση που είχε με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βίκης Καβαλλάρη.

Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ανέγερσης του νέου ειδικού σχολείου στην Παιανία, ένα έργο που κολλάει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, εμποδίζοντας την ταχύτατη ανέγερση του ενώ επεσήμανε το υψηλό κόστος σύνταξης μελετών (για ένα σχολείο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000€) βασικό εμπόδιο για την ανέγερση νέων σχολικών δομών, σημειώνοντας πως πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος διάθεσης πόρων στους δήμους για ωρίμανση μελετών, όπως είχε γίνει στο παρελθόν.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα στείλω στην αντιπεριφερειάρχη όλο το φάκελο του ειδικού σχολείου για ενημέρωση. Με χαροποίησε το γεγονός πως πέραν του ότι αντιλήφθηκε πλήρως το πρόβλημα, έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για το θέμα κάτι που με κάνει να αισιοδοξώ πως έχουμε έναν ακόμα σύμμαχο. Βρήκαμε κοινό τόπο στις ιδέες για εκπόνηση βιωματικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών προγραμμάτων στα σχολεία, καθώς και προγράμματα ανταλλαγής και εξωστρέφειας. Πολλές φορές αδυνατούμε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των σχολείων λόγω έλλειψης πόρων. Αισιοδοξώ ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα δώσει έμφαση και στο έμψυχο υλικό των σχολείων ενισχύοντας αυτές τις πρωτοβουλίες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος μετά τη συνάντηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρόσκλησης των Αντιδημάρχων Παιδείας της Π.Ε. Αν. Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr