30.1 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Τα καταφέρνουμε γιατί οι εργαζόμενοι του Δήμου βάζουν πλάτη» (βίντεο)

Συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή Άσπρο-Μαύρο και στον Άρη Αρήφογλου παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου

Στη συνέντευξη ο κ. Παπαχρήστου εστίασε στις πρώτες 40 ημέρες της νέας διοίκησης. Ο Δημ. Παπαχρήστου σημείωσε, μεταξύ άλλων:

  • Όπως διαπιστώσαμε κατά την προεκλογική περίοδο, έλειπε από τους δημότες η αίσθηση ότι υπάρχει μια διοίκηση που ασχολείται με την καθημερινότητά τους. Εμείς πέρα από τα μεγάλα έργα που δρομολογούμε, για παράδειγμα την ανάπλαση της πλατείας της π. Φώκαιας που σύντομα θα ολοκληρωθεί, κάθε μέρα προχωράμε σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής όλων μας.
  • Κατά τον ίδιο τρόπο, διαπιστώσαμε ότι δεν είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία στα τοπικά συμβούλια. Η δημοτική μας ομάδα, μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει, εκ περιτροπής, σε κάθε μια από τις πέντε δημοτικές ενότητες, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα, να δει τις στοχοθεσίες και την πορεία τους και να δρομολογήσει λύσεις.
  • Το κύριο πρόβλημα που απασχολεί όλες, ανεξαιρέτως, τις κοινότητες είναι αυτό της καθαριότητας. Ήδη κατά τον πρώτο μήνα της διοίκησής μας μαζέψαμε 800 φορτηγά κλαδί. Επίσης, ξεκινήσαμε τις προηγούμενες ημέρες να κλείνουμε με σωστό τρόπο επικίνδυνες, μεγάλες λακκούβες που βρίσκονται στο παλιό, κατεστραμμένο οδικό δίκτυο.
  • Προχωράμε και πιέζουμε να βρούμε μια λύση για τα 2 εκατομμύρια αστικής οδοποιίας που είναι «στον αέρα», για να μπορέσουμε πραγματικά να φτιάξουμε τους δρόμους μας.
  • Οι κοινωνικές δομές του δήμου τα τελευταία χρόνια λειτουργούν πολύ σωστά και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Εμείς οφείλουμε να τις εξελίξουμε και να τις βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο.
  • Το αφήγημα για χρεοκοπία του δήμου ήταν ψευδές. Διακινήθηκε από όσους, τελικά, χρεοκόπησαν οι ίδιοι πολιτικά. Ο δήμος είναι ισορροπημένος οικονομικά και με μια σωστή κατανομή του προϋπολογισμού που δρομολογούμε, θα μπορέσει τον πρώτο χρόνο να παράξει και έργο.
  • Το 80% των αντιδημάρχων, εντεταλμένων και τοπικών συμβούλων είναι νέοι όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό το στοιχείο δίνει σε όλους μας μεγάλη ζωντάνια και ενέργεια και στο τέλος της θητείας μας θα αποδειχθεί ότι αυτή η ομάδα θα γράψει ιστορία στον δήμο Σαρωνικού.
  • Ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής το καταφέραμε γιατί οι εργαζόμενοι βοήθησαν και τους ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτό. Δουλεύουν περισσότερες ώρες από το σύνηθες και βάζουν πλάτη σε ό,τι κάνουμε. Χωρίς αυτούς ο δήμος Σαρωνικού δεν μπορεί να προχωρήσει.   
  • Με τον νέο Γενικό Γραμματέα, Αντώνη Κουλουβράκη, έχουμε την ίδια όρεξη και την ίδια ενέργεια να κάνουμε πράγματα στο δήμο. Έχει εμπειρία από διοίκηση κι έρχεται να συμπληρώσει το όραμα μας, όχι μόνο να είμαστε καλοί αλλά να είμαστε οι καλύτεροι.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/HPOLHMAS/videos/368041025980525

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr