18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στο Πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τους αστέγους συμμετέχει ο Δ. Λυκόβρυσης- Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης συμμετέχει στο Σχέδιο με τίτλο «ΑΛΜΑ» που αφορά στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με Αρχή Διαχείρισης τον ΟΠΕΚΑ. Στο Διαδημοτικό Σχήμα του Έργου συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου Αττικής και Δήμος Χαλανδρίου, με Διαχειριστή Φορέα την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης με βασικό στόχο την άμεση μετάβαση, των παραπάνω ατόμων και οικογενειών, σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης και η επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης μέχρι σήμερα υπάρχουν δεκατρείς ωφελούμενοι της ομάδας-στόχου, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εξυπηρετήθηκαν. Τέσσερις από τους ωφελούμενους εντάχθηκαν πλήρως σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Ο  Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο μας ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο συνεχώς προσπαθούμε να διευρύνουμε αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε δυνατή συνεργασία. Μέσω αυτού του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας γίναμε ένας από τους πρώτους Δήμους που παρέχουν στέγαση σε αστέγους συμπολίτες μας και σε οικογένειες που διαβιούσαν στον δρόμο ή  σε ακατάλληλα καταλύματα. Ο στόχος μας είναι: κανένας συμπολίτης μας χωρίς προστασία.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr