11.6 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Στην Τρίπολη ο Μητσοτάκης για να στηρίξει Πτωχό – Έμμεση στήριξη Τατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο, φώτο)

Στην Τρίπολη βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τον Πρωθυπουργό και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό, υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα φίλοι και υποστηριχτές τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά, δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε στην Τρίπολη, σημειώνοντας ότι πρέπει να εκλέξουμε τον Δημήτρη Πτωχό, ως τον επόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

mitsotakis tripoli

Παράλληλα ανέφερε, ότι οι Περιφερειάρχες που θα εκλεγούν θα πρέπει να υποστηρίζουν το έργο και να έχουν το ίδιο όραμα με την Κυβέρνηση. Ενώ, μίλησε για τις προτεραιότητες που πρέπει να δώσει έμφαση ο νέος Περιφερειάρχης την επόμενη μέρα.

Από τη μεριά του ο κ. Πτωχός, δήλωσε σκεπτόμενος καθώς θυμήθηκε από που έχουμε ξεκινήσει και που έχουμε φτάσει. Επίσης, τόνισε ότι είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα μας, προκειμένου να πάμε την Πελοπόννησο ακόμη πιο μπροστά.

ptoxos tripoli

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, στάθηκε και στις επιθέσεις που έχει δεχθεί ανά καιρούς, λέγοντας πως «δεν ανταπέδωσα ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω, καθώς αυτή την πολιτική την σιχαινόμουν πάντοτε».

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με το  εξής δίλλημα, «θέλουμε να γυρίσουμε στο παλιό ή να προχωρήσουμε με νέες ιδέες;»

“Πρώτα η Πελοπόννησος”: Να εκφραστεί η αντίθεση στην κυβερνητική επιλογή Πτωχού – Έμμεση στήριξη Τατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη (η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρεται στον 2ο γύρο των περιφερειακών εκλογών, καταδικάζοντας την επιλογή Πτωχού και εμμέσως πλην σαφως στηρίζοντας την παράταξη του Πέτρου Τατούλη .

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση: “Πιστεύουμε ότι οι εκλογείς πρέπει να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα και με οδηγό την κυρίαρχη βούλησή τους να εκφράσουν στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και στη συγκεκριμένη επιλογή της”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

H περιφερειακή παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες πελοποννήσιους πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό της και την έφεραν στην τρίτη θέση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προεκλογική περίοδος και το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών ανέδειξαν μια σειρά ζητήματα και προβληματισμούς τα οποία δικαίωσαν την κάθοδο μας και κάνουν επιτακτική ανάγκη τη συνέχιση της πάλης μας μέσα από την εκπροσώπηση μας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα:

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην εκλογική νομοθεσία πολλαπλασίασαν τα εμπόδια στη συνεργασία διαφορετικών παρατάξεων με βάση τις προγραμματικές τους θέσεις. Παράλληλα νόθευσαν τη βούληση των πολιτών υπέρ των ισχυρότερων συνδυασμών με την κατάργηση της απλής αναλογικής και τη θέσπιση του ορίου του 3%. Επιπλέονγίνεται μια ξεκάθαρη προσπάθεια από την κυβέρνηση να «διορίσει» περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα όπως στην περίπτωση του κ. Πτωχού που μας βρίσκει αντίθετους.
Καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική, την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας, τις οποίες, παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας επικοινωνήσαμε στους πολίτες της Πελοποννήσου. Προτάσεις στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων θέσεων, της αδιαφάνειας, της διεύρυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, των ρουσφετολογικών πρακτικών, που με σαφήνεια υποστηρίζει και γι’αυτό επελέγη άλλωστε, μεταξύ των διαφόρων φατριών της ΝΔ, ο υποψήφιός της, κ. Πτωχός.
Ως παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” πιστεύουμε ότι οι εκλογείς, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να σταθμίσουν όλα τα ανωτέρω δεδομένα και με οδηγό την κυρίαρχη βούλησή τους να εκφράσουν στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και στη συγκεκριμένη επιλογή της.
Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα τιμήσουμε την εντολή όσων επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, συνεχίζοντας τη μάχη στο περιφερειακό συμβούλιο για την αποτροπή των αντιλαϊκών πολιτικών με την κατάθεση των δικών μας θέσεων. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους πολίτες ώστε να ακούμε τα προβλήματά τους και να προτείνουμε λύσεις, τόσο με τον κοινωνικό όσο και με το θεσμικό μας ρόλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr