16.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δριμή κατηγορώ και απόσυρση υποψηφιότητας από την παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» εξαιτίας υπαίθριας διαφήμισης

Η επιλογή του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ της Μαίρης Διακολιού να αναρτήσει σε διαφημιστική πινακίδα σε στάση λεωφορείου επί της οδού Πεντέλης, μακέτα με τα ονόματα των Γιάννη Σταυρουλάκη και Απόστολου Μολυβιάτη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από διαφημιστικές πινακίδες σε τροχαία δυστυχήματα το 2005 και το 2009 αντίστοιχα, ως ένδειξη πολιτικής αποδοκιμασίας της δυνατότητας προβολής συνδυασμών σε αυτού του τύπου τα μέσα (κάθετα), προκάλεσε την οργή των συγγενικών προσώπων των εκλιπόντων, αλλά την παραίτηση της αδερφής του δεύτερου εκλιπόντος από το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Στην μακέτα της δημοτικής παράταξης αναφέρονται τα εξής: «Τιμούμε τη μνήμη των συμπολιτών μας Αποστόλη και Γιάννη – Παρά του ότι η εκλογική νομοθεσία μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε διαφημιστική μακέτα, σ’ αυτό το σημείο, επιλέγουμε να μην το κάνουμε». Απόφαση του συνδυασμού ήταν να διαφημιστεί με κανονικό τρόπο σε όσα εκ των 9 διαφημιστικών πλαισίων έχει το δικαίωμα να προβληθεί, έχουν οριζόντια τοποθέτηση, με τα υπόλοιπα κάθετης τοποθέτησης να φιλοξενούν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Μανόλης Σταυρουλάκης: «Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου»

Ο γνωστός από τους  αγώνες του για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων – ρακετών από τους οδικούς άξονες και εκ των ιδρυτών του δραστήριου συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» Μανόλης Σταυρουλάκης, πατέρας του πρόωρα χαμένου Γιάννη, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, εκφράζοντας την οργή του τόσο για το γεγονός ότι ο συνδυασμός της Μ. Διακολιού χρησιμοποίησε χωρίς να ερωτηθεί η οικογένειά τους, τα ονόματα των δύο εκλιπόντων στην επίμαχη μακέτα και για το ότι αυτή η αφίσα αναρτήθηκε σε μια διαφημιστική πινακίδα που, όπως υποστηρίζει «τραβάει τα μάτια των οδηγών έτσι όπως είναι τοποθετημένη», όσο και για προεκλογική προβολή του συνδυασμού «πάνω» στα δύο αυτά τραγικά συμβάντα και τους δύο άτυχους νέους.

Όπως αναφέρει ο Μ. Σταυρουλάκης, το θεωρεί «προσβολή του νεκρού γιού του», τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να είχε συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, τόνισε ότι προτίθεται να ακολουθήσει την νομική οδό για το θέμα.

Ο Μ. Σταυρουλάκης, μάλιστα, απέστειλε και δήλωσή του προς την εφημερίδα μας, αναφέροντας τα εξής:

«Παρά τη θέλησή μου να μην εμπλακώ στην προεκλογική περίοδο στις αντιπαραθέσεις των δημοτικών συνδυασμών της πόλεως μου, είμαι υποχρεωμένος ως πατέρας που έχασε το παιδί του εξ αιτίας της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης και ως μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα” να δηλώσω την ξεκάθαρη θέση μου ότι δυστυχώς παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και του ΣτΕ, το μέσον αυτό συνεχίζει να χρησιμοποιείται και δυστυχώς από όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς.

Σήμερα, μάλιστα, εμφανίζεται μήνυμα με την χρησιμοποίηση του ονόματος του υιού μου σε πλαίσιο διαφημιστικό, από αυτά που επί 17 χρόνια πολεμάω, να καταγγέλλεται αυτή η παρανομία.

Θέλω να δηλώσω με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή μου σε αυτή την ανήθικη και άθλια πράξη και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Παραίτηση της Νόρας Μολυβιάτη

Το περιεχόμενο της διαφήμισης οδήγησε, μάλιστα, την υποψήφια με τον ίδιο συνδυασμό Νόρα Μολυβιάτη, αδερφής του εκλιπόντος Αποστόλη, να δηλώσει την παραίτησή της, τονίζοντας ότι ούτε η ίδια είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη διαφημιστική προβολή σε «παράνομη διαφημιστική πινακίδα», όπως αναφέρει. Ωστόσο, εκφράζει την πολιτική της στήριξη στην Μ. Διακολιού και τον συνδυασμό για την υπόλοιπη πολιτική της ατζέντα σε αυτές τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στα social media, η Ν. Μολυβιάτη αναφέρει τα εξής:

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο της Μαίρης Διακολιού, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, καθώς δεν ενημερώθηκα για την χρησιμοποίηση του ονόματος του αδελφού μου – ο οποίος σκοτώθηκε μετά από τροχαίο σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στην Λεωφόρο Κηφισίας – σε μηνύματα της παράταξης, πάνω στο παράνομο πλαίσιο στάσεων λεωφορείων.

Αν και είμαι σίγουρη για την καλοπροαίρετη διάθεση της δημοσίευσης, ως διαμαρτυρία για την παράνομη outdoor διαφήμιση, ωστόσο δεν θα μπορούσα ποτέ να επιτρέψω το όνομα του αδελφού μου, να αναγράφεται πάνω σε παράνομο και επικίνδυνο διαφημιστικό πλαίσιο στάσεων, και μάλιστα της εταιρείας (πρώην MASTER)  που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον θάνατό του, ενώ από κάτω υπάρχει και λογότυπο της παράταξης στην οποία είμαι υποψήφια.

Την μνήμη του αδελφού μου επιθυμούμε να την τιμούμε οι συγγενείς και φίλοι του, όπως του αξίζει και όχι πάνω σε παράνομα διαφημιστικά πλαίσια, αυτών που τον σκότωσαν και χωρίς «σκιές» ότι επιτρέπουμε να αποτελέσει μέρος προεκλογικής καμπάνιας. Πολλώ δε μάλλον, μιας παράταξης που είμαι στο ψηφοδέλτιό της. Αιτούμαστε δε την άμεση απόσυρση αυτών των μηνυμάτων, από τις στάσεις.

Εξακολουθώ να στηρίζω όλους τους δίκαιους αγώνες της Μαίρης Διακολιού με την οποία μας συνδέει πολυετής, ακλόνητη φιλία και της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΦΩΝΗΣ και των μελών της, ενάντια στην μετεγκατάσταση του καζίνο, την διατήρηση του χαρακτήρα του δάσους Συγγρού, τον τρόπο αξιοποίησης τους κτήματος Καρελλά, και τις καίριες παρεμβάσεις τους και προτάσεις για ένα σύγχρονο και καλύτερο Μαρούσι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr