18.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δ. Θεσσαλονίκης: Άρχισαν οι κατεδαφίσεις για τη διάνοιξη της Σόλωνος

Κ. Ζέρβας «Οι γειτονιές που ήταν παρατημένες επί δεκαετίες θα αναπνεύσουν και θα νιώσουν τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης»

Ένα έργο που θα αλλάξει δυναμικά τον κυκλοφοριακό χάρτη πέριξ του σταθμού του μετρό στην οδό 25ης Μαρτίου ξεκίνησε σήμερα (4/8) με την κατεδάφιση του πρώτου κτίσματος στη συμβολή των οδών Δελφών και Σόλωνος, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόκειται για μια εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών που θα αλλάξει τον χάρτη, τη λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής. «Γίνεται κατεδάφιση ενός παλιού κτιρίου, το οποίο φροντίσαμε να απαλλοτριωθεί, στην περίοδο της δικής μας διοίκησης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού Σόλωνος και να υπάρχει πρόσβαση στον σταθμό του μετρό που βρίσκεται Σόλωνος και 25ης Μαρτίου», δήλωσε ο κ. Ζέρβας. «Είναι ένα κομμάτι της προσέγγισής μας στις διανοίξεις οδών, όπως έγινε στην Αγίου Δημητρίου και θα γίνει σύντομα στην Ανατολικής Θράκης. Έτσι επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία, βελτιώνεται ο δημόσιος χώρος και οι γειτονιές αυτές που ήταν παρατημένες επί δεκαετίες θα αναπνεύσουν και θα νιώσουν τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την εξέλιξη της πόλης. Η πόλη αλλάζει, η πόλη βελτιώνεται», τόνισε ο ίδιος.

«Κατεδαφίζουμε σήμερα, τρέχουμε τις υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα θα διανοίξουμε την οδό Σόλωνος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Έπονται κι άλλες δράσεις τις επόμενες εβδομάδες
Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης ενός ακόμη κτιρίου στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Δελφών ώστε να ανοίξει πλήρως ο δρόμος της διάνοιξης της Σόλωνος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας έπονται κι άλλες βασικές αρτηρίες, όπως είναι η Ανατολικής Θράκης στην Κάτω Τούμπα, για την οποία είναι σε εξέλιξη η γραφειοκρατική διαδικασία ώστε τις επόμενες εβδομάδες να γίνει και εκεί κατεδάφιση των κτισμάτων που κλείνουν τον δρόμο.

«Ζητήματα τα οποία εκκρεμούν για χρόνια στη Θεσσαλονίκη, που κάθε αυτοδιοικητική παράταξη τα έχει στην ατζέντα της εδώ και δεκαετίες, λύνονται μετά από επιμονή και σκληρή δουλειά από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr