18.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δ. Φιλοθέης – Ψυχικού: Γέλιο και συγκίνηση στην Παιδική Παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν» στο Άλσος Ψυχικού (φώτο)

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και του ΟΚΑΠΑ, «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023» μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την παιδική παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν». Μια ανατρεπτική κωμωδία του Volker Ludwig από, την Συντεχνία του Γέλιου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι η οποία έδωσε ζωή και χαρά στο Άλσος Ψυχικού.

Τα ηχηρά γέλια και τα χειροκροτήματα εναλλάσσονταν με κάποιο δάκρυ αφού με τον καλύτερο τρόπο, η τέχνη έγινε «σχολείο» για μηνύματα και διδάγματα περί αποδοχής και αγάπης, συμπερίληψης και πολιτισμικής συμφιλίωσης.

Η θρυλική κωμωδία που άφησε εποχή στο θέατρο Πορεία, επέστρεψε ανανεωμένη στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και «μίλησε» για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, τη διεθνική συμβίωση.

Με όμορφα, απλά και κατανοητά μηνύματα αγκάλιασε όλες τις ηλικίες από 5 ετών και ανέδειξε τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Σοφία Βυθόυλκα καλωσόρισαν τις οικογένειες, οι οποίες κατέκλυσαν το δροσερό Άλσος Ψυχικού – μεταμορφωμένο με το υπέροχο σκηνικό της παράστασης.

Τον συντονισμό για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου έχει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Νικόλ Δημητρακοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr