18.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το μαγαζί της πέρασε στα χέρια fund και της κάνουν έξωση – «Ήρθαν να μου κλείσουν το μαγαζί. Μου είπαν να βγω έξω»

Τα τελευταία 45 χρόνια η κα Αλεξάνδρα λειτουργεί ένα παντοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, το οποίο νοικιάζει. Η ιδιοκτήτρια του οικήματος έχασε το ακίνητο σε πλειστηριασμό, καθώς είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο.

Πλέον, το ακίνητο πέρασε στα χέρια των funds και πριν λίγες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους δικαστικοί επιμελητές, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, για να κάνουν έξωση στην ενοικιάστρια. Μάλιστα, της ζήτησαν να αφήσει το εμπόρευμά της μέσα, να πάρει μονάχα τα προσωπικά της αντικείμενα και μετά να κατεβάσει ρολά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς δανειολήπτρια κατάφερε να σώσει το σπίτι της στο «παρά πέντε» από πλειστηριασμό

«Σε αυτό το μαγαζί είμαι 45 χρόνια. Ήρθαν ξαφνικά χθες το μεσημέρι, μου είπαν με ειδοποίησαν. Εγώ τα χαρτιά δεν τα καταλαβαίνω, ο δικηγόρος μου που τα είδε δεν είπε κάτι τέτοιο», δήλωσε η κα Αλεξάνδρα.

«Ήρθαν να μου κλείσουν το μαγαζί. Μου είπαν να βγω έξω, να πάρω ότι πολύ προσωπικό έχω και να σφραγίσουν το μαγαζί, να καταγράψουν τα μπουκάλια. Τα μπουκάλια είναι ο κόπος μου, το αίμα μου, η ψυχή μου. Σ’ αυτό το μαγαζί εδώ και 45 χρόνια έχω πεθάνει. Μερόνυχτα δουλεύω, δεν χρωστάω σε κανέναν», είπε.

Ο Βασίλης Δήμας, πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Δήμου Αθήνας, μιλώντας στο MEGA τόνισε πως η περίπτωση της κας Αλεξάνδρας δεν είναι η μοναδική, καθώς κάθε βδομάδα συναντά δεκάδες τέτοιες υποθέσεις.

«Δεν χρωστάω σε κανένα. Ο αγώνας μου είναι τόσο σκληρός που δεν φαντάζεται κανείς τους. Μου καταπατάνε τη ψυχή και τον αγώνα μου. Τι θα κάνω εγώ άμα φύγω 6 μήνες έξω, δεν θα έχω ψωμί να πάρω», είπε η κα Αλεξάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 700.000 ακίνητα κινδυνεύουν να βγουν σε πλειστηριασμό και να περάσουν στα χέρια των funds στο επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr