21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φρέντι Μπελέρης: Την αποφυλάκιση του δημάρχου Χιμάρας θα ζητήσει ο Κασκαρέλης στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο, προγραμματίζεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhaçka, προκειμένου να θέσει το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελερη, και του Παντελή Κοκαβέση.

Παράλληλα, σύμφωνα με διλωματικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγιες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη η έφεση Φρέντη Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση

Σημειώνεται ότι, κατόπιν σχετικών οδηγιών, η Πρέσβυς της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

«Γυμνή» από στοιχεία η δικογραφία

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπελέρη, Θεόδωρο Καραγιάννη,  η δικογραφία που αφορά τον δήμαρχο της Χιμάρας είναι άδεια, είναι γυμνή από στοιχεία και πως στην Ελλάδα δεν θα περνούσε ούτε έξω από γραφείο εισαγγελέα για να πάει σε προκαταρκτική εξέταση.

Επανέλαβε ότι τα στοιχεία και για το αδίκημα της εξαγοράς ψήφων είναι ανύπαρκτα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι για αυτό το αδίκημα η προσωρινή κράτηση στην Αλβανία είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και ειδικά για έναν άνθρωπο που είναι εκλεγμένος δήμαρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr