24.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Μακριά από εμένα η λογική ότι θέλω να αλλάξω το Σύνταγμα μόνος μου»

Αυστηρό μηχανισμό παρακολούθησης της προεκλογικής δραστηριότητας των στελεχών του στον δρόμο για τις 25 Ιουνίου ενεργοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ευθέως τους… δικούς του ότι «τους περιμένει απογοήτευση» εάν θεωρήσουν ότι «έβγαλαν την υποχρέωση» την περασμένη Κυριακή και άρα δεν συνταχθούν με ένταση στον αγώνα για επίτευξη γαλάζιας αυτοδυναμίας.

«Η απλή αναλογική αυτοαναφλέχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Ηττήθηκε η τοξικότητα, η χυδαιότητα» είπε (Alpha), τονίζοντας ότι πλέον «η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει». Εξάλλου ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να ξαναέρθουν» στην κάλπη «αν το βασικό ζητούμενό τους» ήταν να επιβεβαιώσουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To «Economist» εξηγεί γιατί αξίζει μία τετραετία ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης

Θέλοντας να «κάψει» κάθε συζήτηση περί εδρών και ποσοστών, ειδικότερα τις αναφορές περί 180 βουλευτών που έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Μακριά από εμένα η λογική ότι θέλω να αλλάξω το Σύνταγμα μόνος μου» σημείωσε, προαναγγέλλοντας αναζήτηση συναινέσεων στη φιλόδοξη πρόταση, όπως είπε, της ΝΔ για την αναθεώρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ

Σε κάθε περίπτωση έθεσε εκ νέου τον στόχο για ισχυρή πλειοψηφία με την αποστροφή «και σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουμε για το ποιος θα είναι κυβέρνηση – δεν ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι αντιπολίτευση». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη του αλλά και ότι «απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο για ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Οσο για το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι άκουσε από τον Νίκο Ανδρουλάκη «επιδερμικό λόγο» και ότι η παράταξη κέρδισε ελάχιστα – «δεν το λες και θρίαμβο» όπως είπε.

«Κανένας έλληνας Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να συζητήσει για θέματα αποστρατιωτικοποίησης, πόσω μάλλον για θέματα κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου» είπε για την Τουρκία, λέγοντας ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Ερντογάν – εφόσον επανεκλεγούν και οι δύο – στα μέσα Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr