15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το 2ο γυμνάσιο Κηφισιάς (φώτο)

Ο Όμιλος Θεατρικής Παιδείας του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς παρουσίασε την Τετάρτη 3 Μαΐου τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στη Διεύθυνση του σχολείου.

Δείτε τι αναφέρει τι αναφέρει η Ανακοίνωση του σχολείου:

Πώς αντιδρά ένας απλός Αθηναίος χωρικός όταν βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται εξαιτίας του Πελοποννησιακού Πολέμου;   Την απάντηση έδωσαν επί σκηνής οι δώδεκα μαθητές απ΄ όλες τις τάξεις του Γυμνασίου που συμμετείχαν φέτος στον Όμιλο. Τα παιδιά δούλεψαν στις πρόβες με ζήλο και υποδειγματική προσήλωση όλη τη χρονιά. Συνεργάστηκαν, εκφράστηκαν, πειραματίστηκαν,  διασκέδασαν και έβγαλαν στην επιφάνεια ταλέντα και δεξιότητες. Και το πιο σημαντικό :  έγιναν φίλοι μέσα από τη δημιουργία.

Λίγα λόγια για το έργο

 Η κωμωδία «Ειρήνη», ένα από τα πιο γνωστά αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών, παίχτηκε για πρώτη φορά το 421 π.Χ. στα Μεγάλα Διονύσια και κέρδισε το δεύτερο βραβείο.  Ο Τρυγαίος, έχοντας βαρεθεί τον πόλεμο ανάμεσα στην Αθήνα και την Σπάρτη αποφασίζει να ανέβει στον ουρανό καβάλα σ’ ένα τεράστιο σκαθάρι και να ρωτήσει τον Δία πού βρίσκεται η Ειρήνη.  Την απελευθερώνει από τη σκοτεινή σπηλιά στην οποία την είχε κλείσει ο Πόλεμος και γυρίζει πίσω στην Αθήνα  για να αντιμετωπίσει τους εμπόρους όπλων  που θησαυρίζουν από την ανθρώπινη δυστυχία.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr