14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δύο σχολεία μια αγκαλιά – Ibn Mucana School Alcabideshe και 1 ΓΕΛ Κηφισιάς (φώτο)

Θερμό καλωσόρισμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Ibn Mucana School Alcabideshe του Δήμου Κασκάι (Cascais) της Πορτογαλίας και το  1ο ΓΕΛ Κηφισιάς επεφύλαξε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, στο Δημαρχείο Κηφισιάς. Τα δύο σχολεία στο πλαίσιο προγράμματος αδελφοποίησης  πραγματοποιούν ανταλλαγές επισκέψεων με πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και ιστορικούς στόχους.

          Ο κ. Θωμάκος υποδέχθηκε τους μαθητές και καθηγητές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεχάρη τις εκπαιδευτικές κοινότητες των σχολείων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα αδελφοποίησης  με το οποίο μαθητές από διαφορετικές χώρες γνωρίζονται αλλά και μαθαίνουν για άλλους λαούς. Προέτρεψε τα παιδιά να ανακαλύψουν τα κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον καταπράσινο Δήμο μας και τις ομορφιές του, μεταφέροντας ταυτόχρονα την αγάπη του για τον τόπο μας,  την Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.

          Ο Δήμος Κηφισιάς αγκαλιάζει και στηρίζει έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες εκπαιδευτικού περιεχομένου γιατί παράγεται σημαντικό έργο για τα παιδιά πάντα με τη βοήθεια των καθηγητών και των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων.

          Στη συνέχεια με οργάνωση της Προέδρου Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κας Πόλυς Αστερίου διανεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές και στους καθηγητές ενημερωτικά φυλλάδια για τον Δήμο μας και τα Αρχοντικά της Κηφισιάς. Ο Αρχιτέκτονας – π. Δημοτικός Σύμβουλος Πάνος Ραυτόπουλος είχε επιμεληθεί της αγγλικής έκδοσης και ακολούθως ξενάγησε τα παιδιά στα Αρχοντικά της Κηφισιάς.

          Τις επόμενες μέρες οι φιλοξενούμενοι μαθητές από την Πορτογαλία είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν όμορφες εκπαιδευτικές εμπειρίες και αναμνήσεις ξεπερνώντας τα γλωσσικά εμπόδια, παρακολουθώντας μαθήματα στον χώρο του 1ου ΓΕΛ Κηφισιάς αλλά και γνωρίζοντας σημαντικά μέρη της Αττικής.

          Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης η ενεργός συμμετοχή των μαθητών σε δενδροφύτευση στο Κεφαλάρι που οργάνωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης σε συνεργασία πάντα με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου.

          Η επίσκεψη των μαθητών και των καθηγητών στη χώρα μας ολοκληρώθηκε με ένα παραδοσιακό Ελληνικό γλέντι έκπληξη της Διευθύντριας του σχολείου Ελένης Παπαδημητρίου και της κας Αστερίου με τη συμμετοχή του Χορευτικού του ΝΠΔΔ Δημήτριος Βικέλας, σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου. Το χορευτικό συνόδεψε η Υπεύθυνη του Χορευτικού και γνωστή καλλιτέχνιδα της λαϊκής μας παράδοσης Στέλλα Κονιτοπούλου.

          Δύο σχολεία, μία αγκαλιά για ακόμη μια φορά στον Δήμο Κηφισιάς. Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, τη Διευθύντρια  και στο Σύλλογο Γονέων  που οργάνωσαν, καθοδήγησαν και ενέπνευσαν τους μαθητές προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αδελφοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr