24.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Αμπατζόγλου: “Στόχος μας, το Μαρούσι να παραμείνει ψηλά και να ανέβει ακόμη ψηλότερα”

Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εφημερίδα “Παρασκήνιο” και το δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό

 1. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσατε την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας στο Μαρούσι. Παρουσιάσατε το σύνθημα της δημοτικής σας παράταξης με τίτλο «Το Μαρούσι Ψηλά!» καθώς και το σήμα το οποίο χαρακτηρίζεται από πολυχρωμία. Ποιο είναι το σκεπτικό αυτών των επιλογών;

Από την πρώτη ημέρα διοίκησης του Δήμου, σηκώσαμε μανίκια, ιεραρχήσαμε τα προβλήματα και επιλύσαμε εκκρεμότητες δεκαετιών. Οικονομικές, πολεοδομικές, διαχειριστικές και πολλές άλλες. Δεν αρκεστήκαμε μόνο στην απολύτως απαραίτητη βελτίωση της καθημερινότητας ενός μεγάλου, μητροπολιτικού, Δήμου, αλλά θέσαμε σε εφαρμογή και υλοποιούμε το σχέδιό μας για το παρόν και το μέλλον του Αμαρουσίου. Η πορεία μας πλέον είναι ανοδική και ο στόχος μας, το Μαρούσι να παραμείνει ψηλά και να ανέβει ακόμη ψηλότερα. Συνεπώς το όνομα του νέου συνδυασμού μας για τις επερχόμενες εκλογές δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από το «Το Μαρούσι Ψηλά!»

Όσο αφορά στον χρωματικό πλουραλισμό του σήματός μας, αποτυπώνει την ήδη αποδεδειγμένη βούλησή μας για σύνθεση και συναίνεση. Να θυμίσουμε πως από την πρώτη ημέρα της διοίκησής μας τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώσαμε δυνάμεις και 4 δημοτικές παρατάξεις στελέχωσαν μία συμπαγή ομάδα που έφερε μόνο θετικά αποτελέσματα για τη Μαρουσιώτικη κοινωνία. Αυτός είναι και ο πυρήνας της πολιτικής μας σκέψης. Κάθε πολίτης που αγαπά την πόλη -ασχέτως με τις κομματικές του πεποιθήσεις – και που έχει στο επίκεντρο της ιδεολογίας του τον άνθρωπο, μπορεί να συμπορευτεί μαζί μας και να αποτελέσει τη νέα ομάδα νίκης της υποψηφίας Δημοτικής Παράταξης «Το Μαρούσι Ψηλά!».

 1. Απομένει περίπου μισός χρόνος για τη σημερινή αυτοδιοικητική σας θητεία. Τι να περιμένουν οι πολίτες σε αυτό το διάστημα;

Αυτήν την περίοδο σε όλο την πόλη εξελίσσεται ένα φιλόδοξο, πολυδιάστατο  πρόγραμμα άνω των 10 εκατ. ευρώ για 41 διαφορετικά έργα που αφορούν σε ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις οδών, δημιουργία σημαντικών υποδομών όπως αγωγοί ομβρίων και ακαθάρτων, αναπλάσεις πολιτιστικών χώρων, πλατειών και πρότυπων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου με ενεργειακή αυτονομία. Συνεχίζουμε την αναβάθμιση παιδικών χαρών, σχολικών μονάδων και αθλητικών χώρων. Εμπλουτίζουμε διαρκώς το στόλο οχημάτων στην καθαριότητα- τομέας όπου έχουν γίνει άλματα- στα εξωτερικά μας συνεργεία και στη δημοτική μας συγκοινωνία, έχοντας ήδη αποκτήσει 26 νέα οχήματα για αυτές τις υπηρεσίες. Εξελίσσουμε τη βελτίωση του οδοφωτισμού σε όλη την πόλη με 5.500 νέες εγκαταστάσεις τύπου LED και ταυτόχρονα επιλύουμε πολεοδομικά ζητήματα που κρατούσαν ομήρους πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων.

 1. Ποιοι είναι οι στόχοι της επόμενης 5ετίας, μιας και η νέα θητεία για όλη την Αυτοδιοίκηση παρατείνεται για έναν επιπλέον χρόνο;

Θα ονομάτιζα τους στόχους μας ως τη «χρυσή 11άδα», διότι θέλουμε να …σκοράρουμε σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος της καθημερινότητας των πολιτών. Η επόμενη 5ετία στο Μαρούσι, ως φυσική συνέχεια και εξέλιξη της σημερινής μας θητείας έχει ως βασικούς άξονες:

 1. Τα οικονομικά του Δήμου, με συνέχιση του νοικοκυρέματος με νέες ρυθμίσεις.
 2. Την καθαριότητα και στο πράσινο, με συνεχή ανανέωση του εξοπλισμού και την αυτοματοποίηση του προγραμματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
 3. Τα νέα έργα και τις υποδομές, τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις, τις ασφαλτοστρώσεις, τα πεζοδρόμια, τον οδοφωτισμό.
 4. Τον πολιτισμό και ιδιαιτέρως τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου.
 5. Τον αθλητισμό, την ανακαίνιση γηπέδων και την κατασκευή δύο ακόμη κλειστών γηπέδων, όπως αυτό που κατασκευάσαμε στο Ζεκάκειο Σχολείο καθώς και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
 6. Τη βιώσιμη κινητικότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση, τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.
 7. Τη διαρκή αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και της πολιτικής προστασίας.
 8. Τις παρεμβάσεις για μεγάλα έργα, όπως είναι η υπογειοποίηση τμήματος της Κηφισίας.
 9. Τη διαρκή ανακαίνιση των παιδικών χαρών, των παιδικών σταθμών και των σχολείων.
 10. Τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.
 11. Τη διεκδίκηση και νέων συγχρηματοδοτούμενων έργων.
 1. Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Θα επηρεαστούν οι κάλπες για την Αυτοδιοίκηση;

Τα κριτήρια επιλογής στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαφέρουν από εκείνα των εθνικών εκλογών, αν και επηρεάζονται ως ένα βαθμό. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η Αυτοδιοίκηση -ειδικά του πρώτου βαθμού- αφορά στην πιο άμεση επαφή του πολίτη με το οργανωμένο κράτος. Αφορά στην καθημερινότητά του, την καθαριότητα, το επίπεδο αστικού και φυσικού περιβάλλοντος όπου διαμένει, τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά του, σε όλες εκείνες τις υποδομές που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής του και σε όλες εκείνες τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις όπου συμμετέχει ως ενεργό μέλος μιας τοπικής κοινωνίας. Και ειδικά στον Δήμο Αμαρουσίου ο πολίτης γνωρίζει ότι η άποψή του στο πλαίσιο της συνεχούς διαβούλευσης αποτελεί βασικό θεμέλιο λίθο για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν στον τόπο που ζει.

Ο πολίτης στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζει για εκείνον τον Δήμαρχο που πιστεύει ότι θα του βελτιώσει τον τρόπο που διαβιώνει σε ένα περιβάλλον με συνεχείς μεταβολές και ανάγκες, ανεξάρτητα με το ποιος βρίσκεται στην Κυβέρνηση. Η συνεργασία βέβαια με την εκάστοτε Κυβέρνηση για το καλό την πόλης είναι απαραίτητη, χρήσιμη και θεμιτή. Οι Δημότες ψηφίζουν για αποτελέσματα ανεξάρτητα από κομματικές ιδεολογίες.

Κατηγορίες: SliderΓραφείο Τύπου – Ανακοινώσεις – Δελτία ΤύπουΔήμαρχος – Συνεντεύξεις , Ετικέτες: αθλητισμόςΑμπατζόγλουέργα οδοποιίαςκαθαριότηταΟικονομική ΔιαχείρισηΠολιτική ΠροστασίαπολιτισμόςσυνέντευξηΣχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου ΑμαρουσίουΣχολείαΤοπική Αυτοδιοίκησηυποδομέςχώροι πρασίνουψηφιακή αναβάθμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr