19.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φεύγουν οι φοίνικες από την Πανεπιστήμιου – Τι έργα θα γίνουν

Απομακρύνονται οι φοίνικες από την οδό Πανεπιστημίου και θα φυτευτούν σε άλλες περιοχές

Την μεταφορά των φοινίκων της οδού Πανεπιστημίου σε άλλες γειτονιές, επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος του δήμου της Αθήνας, Βασίλης Αξιώτης. Μιλώντας στον Real FM ο κ. Αξιώτης τόνισε ότι «η μεταφορά των φοινίκων από την Πανεπιστημίου δεν αποτελεί «ξήλωμα», αλλά μέρος του αρχικού σχεδίου που προέβλεπε ότι στη φάση των μόνιμων έργων θα μετακινηθούν και θα τοποθετηθούν σταδιακά σε άλλα σημεία της πόλης.

Τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου που εξελίσσονται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι, περιλαμβάνουν διαπλάτυνση πεζοδρομίων, περισσότερο πράσινο και φύτευση 90 νέων μεγάλων πλατάνων, ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους φοίνικες, η απομάκρυνση των οποίων ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο κ. Αξιώτης τόνισε ότι τόσο οι ζαρντινιέρες όσο και οι ουασιγκτόνιες είχαν τοποθετηθεί προσωρινά στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης του έργου. «Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο εργολάβος ξεκινάει να φτιάχνει την αριστερή πλευρά της Πανεπιστημίου, τα αριστερά πεζοδρόμια της, στο σημείο όπου στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία μέχρι τη Βουκουρεστίου είχαν τοποθετηθεί προσωρινά οι φοίνικες. Από τη στιγμή που προχωρούν τα οριστικά έργα, μένουμε συνεπείς σε αυτό που είχαμε πει, ότι οι ζαρντινιέρες και τα δέντρα θα μεταφυτευτούν στις γειτονιές της Αθήνας. Το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε με τον αστικό εξοπλισμό και το πράσινο».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διευκρίνισε, επίσης, ότι το καλοκαίρι που θα ολοκληρωθεί και η Πανεπιστημίου, θα έχουν ολοκληρωθεί, ουσιαστικά, τα τρία από τα τέσσερα έργα που περιλαμβάνονται στον Μεγάλο Περίπατο: «Η Ομόνοια που αποτέλεσε το πρώτο έργο, η κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος που ήταν το δεύτερο, η Πανεπιστημίου και τέλος η Βασιλίσσης Όλγας, στην οποία έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ με εννέα μήνες. Άρα στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώνονται ή θα ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον τέσσερα μεγάλα έργα που έχουν στόχο την αύξηση του ελεύθερου δημόσιου χώρου και του πρασίνου.»

Ειδικά για την Πανεπιστημίου ο κ. Αξιώτης ανέφερε «ερχόμαστε με το οριστικό έργο να αποδώσουμε συνολικά όλο αυτόν το χώρο, με νέα πεζοδρόμια και νέο πράσινο -πολύ πράσινο- και νέα μεγάλα δέντρα, για την ακρίβεια πλατάνια και πάλι στους φυσικούς χρήστες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr