23.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δ. Χαλανδρίου: “Υψηλή «τέχνη» ψευδολογίας και παραπληροφόρησης από τον κ. Ρώμα”

Νέα κόντα για το αδριάνειο υδραγωγείο ξέσπασε ανάμεσα στη νυν δημοτική Αρχή του Χαλανδρίου και υποψήφιο δήμαρχο Χάρη Ρώμα, με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου, που έκανε λόγω «για δύο (ηθελημένες) παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου στις αυτάρεσκες ανακοινώσεις της».

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Χαλανδρίου αναφέρει:

Στο …αγαπημένο του θέμα του Αδριάνειου Υδραγωγείου επανήλθε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χάρης Ρώμας, επιχειρώντας να πείσει με συνειδητά ψέματα και παραπληροφόρηση ότι το έργο ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant, που ενέταξε στις Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA) ο Δήμος Χαλανδρίου το 2020 είναι έργο της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συστηματική αυτή προσπάθεια παραπληροφόρησης, ο Δήμος Χαλανδρίου απαντά:

Το έργο, που υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση ήδη από το 2019, εγκρίθηκε ανάμεσα σε 220 προτάσεις από 23 χώρες και τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα έργα των αναπλάσεων, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Το έργο για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, το οποίο ασφαλώς περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από τις αστικές αναπλάσεις που ξεκινούν άμεσα, είναι μια πρόταση που μελέτησαν και υπέβαλαν οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος: ΕΥΔΑΠ, αρχιτεκτονικό γραφείο «Θ. Παπαγιάννης και Συνεργάτες», Commonspace Co-op, Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Όχι Παίζουμε ΑΜΚΕ, Εφορία Αρχαιοτήτων Αν. Αττικής. Τόσο απλά και ξεκάθαρα!

Το γεγονός ότι σκοπίμως πλέον ο κ. Ρώμας επιχειρεί να συγχέει το έργο που υλοποιείται ήδη στο Χαλάνδρι με το διαδημοτικό έργο ανάδειξης του Υδραγωγείου, το οποίο εξήγγειλε σε ύστερο χρόνο ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και το οποίο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των προτάσεων και των προμελετών, καταδεικνύει πλήρως το πολιτικό ήθος του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την εμπλοκή του με τα κοινά.

Ας μην προσπαθεί λοιπόν τεχνηέντως να δημιουργεί την εντύπωση ότι το πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου για το Αδριάνειο εκπορεύτηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας.

Αυτό δεν θα ήταν δυνατό μιας και η πρόταση του Δήμου Χαλανδρίου για το Αδριάνειο υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2019 και εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2020, όπως φαίνεται και στο έγγραφο, από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επισυνάπτεται, ενώ η Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2021, ενάμιση χρόνο μετά.

Σημειωτέον ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας ανέθεσε τη μελέτη των αναπλάσεων του διαδημοτικού έργου στο αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε τις αναπλάσεις και για το πρόγραμμα του Cultural Hidrant του Δήμου Χαλανδρίου.

Το ότι χρησιμοποιήθηκε η πρόταση του Χαλανδρίου ως υπόδειγμα και για το διαδημοτικό έργο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τους ευχαριστούμε!

Ο τρόπος βέβαια με τον οποίο ο κ. Ρώμας επιλέγει να επανέρχεται στο θέμα του Αδριάνειου, με συνειδητές ψευδολογίες, είναι άκρως αποκαλυπτικός του ήθους και του επιπέδου του.

Του αναγνωρίζουμε πλέον ότι στην «τέχνη» της ψευδολογίας και της συστηματικής παραπληροφόρησης έχει άριστες επιδόσεις.

Αφήνουμε ασχολίαστο και στην κρίση των Χαλανδραίων το γεγονός ότι ο κ. Ρώμας συνεχίζει, με περισσό θράσος, να κάνει προεκλογική καμπάνια ως υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, διατηρώντας συγχρόνως τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του αντιπεριφερειάρχες που έχουν υποβάλει από καιρού τις παραιτήσεις τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Ρώμα

Τα έργα αναπλάσεων και οι δράσεις σχετικά με το Αδριάνειο Υδραγωγείο πράγματι ξεκίνησαν από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα cultural H.ID.RA.N.T. το οποίο πολλές φορές επαινέσαμε, όπως οφείλαμε.

Παράλληλα επισημάναμε δύο (ηθελημένες) παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου στις αυτάρεσκες ανακοινώσεις της:

Α) Η υποδειγματική μελέτη του κεντρικού άξονα του έργου έγινε από την ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, τον Αναπτυξιακό οργανισμό της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και πήρε δικαίως πολλά εύσημα.

Β) Η ολοκληρωμένη ανάδειξη και αξιοποίηση του Αδριάνειου είναι ένα εμβληματικό έργο του νέου Περιφερειακού προγράμματος Αττικής 2021-2027 που είναι διαδημοτικό, αφορά, δηλαδή, όλη την διαδρομή του Αδριάνειου Υδραγωγείου σε 8 Δήμους και έχει έναν προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων.

Δεδομένου ότι βασικός πυλώνας και εταίρος όλων των έργων που γίνονται και πρόκειται να γίνουν είναι η ΕΥΔΑΠ, ο αρχηγός της Δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ, Χάρης Ρώμας (νυν Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής) είχε μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Διευθυντή Στρατηγικής και Καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ, Γιώργο Σαχίνη.
Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι πολλά παράπλευρα έργα μπορούν και πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια στο Χαλάνδρι σε σχέση με το Αδριάνειο Υδραγωγείο και μάλιστα ο κύριος Σαχίνης εξεπλάγη ευχάριστα όταν ο Χάρης Ρώμας του ανέφερε ότι θα διεκδικήσει χρηματοδότηση για να μετατραπεί ένα παλαιό κτίριο του Χαλανδρίου σε «ΥΔΡΑΓΩΜΟΥΣΕΙΟ»!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr