17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλεξανδρούπολη: Και Βoeing 747 στο αεροδρόμιο για τη μεταφορά αμερικανών στρατιωτών

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το μεγαλύτερο αεροσκάφος, ένα Boeing 747 (φωτογραφία, επάνω, από το YouTube), που έχει προσγειωθεί ποτέ στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της πόλης προκειμένου να παραλάβει 260 αμερικανούς στρατιώτες.

Μεταφέρει και 530 άτομα

Οι αμερικανοί στρατιώτες επρόκειτο να μεταφερθούν αρχικά στη βάση του Ράμσταϊν της Γερμανίας και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εαρινή «απόβαση» Αμερικανών στη… «Σούδα του Βορρά»

Το Boeing 747 έχει μήκος 100 μέτρα, τέσσερις μηχανές και αυτονομία καυσίμου που του επιτρέπει να πετάξει έως και το Σικάγο.

Ο πιλότος του Ανδρέας Κωνσταντάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ, λέγοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει και 530 άτομα ενώ έχει 13 αεροσυνοδούς.

Ανέλυσε, επίσης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιείται.

Μεταφορά εξοπλισμού

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασαν στο τέλος του περασμένου μήνα εκατοντάδες αμερικανοί στρατιωτικοί προκειμένου ν’ απασχοληθούν με τη μεταφορά του στρατιωτικού υλικού, το οποίο θα καταφθάνει σταδιακά στο λιμάνι της πόλης με τα μεταγωγικά πλοία.

Το υλικό αυτό θα προέρχεται από τις ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα του ΝΑΤΟ και θα προωθείται σιδηροδρομικώς αλλά και με νταλίκες προς τη βορειοανατολική Ευρώπη, όπου βρίσκονται οι αμερικανο-νατοϊκές δυνάμεις, πολύ κοντά στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Το προσωπικό των Αμερικανών επρόκειτο στη μεγάλη του πλειονότητα να εγκατασταθεί στο Στρατόπεδο Γιαννούλη όπως προβλέπεται στην ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία.

Οι χώροι του στρατοπέδου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για τη διαμονή τους καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς του υλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr