Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,

πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα : ‘Μέτρα Αντισεισμικής Προστασίας’, την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο ΤΥΠΕΤ, ξεκινώντας με τους μαθητές του 2ου Λυκείου Βριλησσίων.

Στόχος της δράσης είναι η σωστή ενημέρωση και η απόκτηση γνώσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού.

Η ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με τις απαραίτητες προετοιμασίες και ενέργειες συμβάλλουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων και στην απόκτηση της σωστής αντισεισμικής συμπεριφοράς, ώστε να μην επικρατήσει σύγχυση και πανικός σε περίπτωση σεισμού.

Ο σκοπός επετεύχθη, οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους για να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες-οδηγίες για την προστασία τους.

Ομιλητές:

Ιωάννα Δέδε (Γεωλόγος, Τμήμα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης ΟΑΣΠ)

Φώτης Καραγιάννης (Πολιτικός Μηχανικός, Τμήμα Επικοινωνίας ΟΑΣΠ)

Έλσα Βεντούρα (Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ΟΑΣΠ)

Προηγούμενο άρθροΑυτοψίες του Θ. Αμπατζόγλου σε έργα διανοίξεων οδών στις περιοχές Κάτω Σωρού και Αγίου Θωμά στο Μαρούσι (φώτο)
Επόμενο άρθροΔ. Νέας Προποντίδας: Καταρρέει ο Πύργος Ν. Τρίγλιας – Έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης – Κωφεύουν οι υπεύθυνοι! (φώτο)