16.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πάνω από 103 τόνους η ένδυση της ανακύκλωσης στον Δ. Λυκόβρυσης Πεύκης

Τους 103 τόνους ξεπέρασαν τα υλικά που συνελέγησαν μέσω της ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων το 2022 στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

Τους 103 τόνους ξεπέρασαν τα υλικά που συνελέγησαν στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης το 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων μειώνοντας τον όγκο απορριμμάτων που καταλήγει στις χωματερές συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης. Επιπλέον από την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα, υπάρχει σημαντικό ανταποδοτικό όφελος προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μέσω προσφοράς τροφίμων, δωροεπιταγών και άλλων υλικών.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα ρεύμα ανακύκλωσης που προσθέσαμε στον Δήμο μας πριν 4 χρόνια, στηρίζεται έμπρακτα από τους ενεργούς πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Τα υλικά που συνελέγησαν έφτασαν τους 103 τόνους. Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων κερδίζουμε διπλά. Πρώτον, διότι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση άλλων υλικών, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που ως Δήμος αποθέτουμε στον ΧΥΤΑ της Φυλής, άρα μειώνονται τα έξοδα του Δήμου. Δεύτερον διότι μέσα από αυτή τη συνεργασία  ενισχύουμε τις κοινωνικές μας δομές. Συνεχίζουμε στηρίζοντας και ενισχύοντας όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης του Δήμου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr