21.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου: Παγωμένες τάξεις στο 8ο Λύκειο (φώτο)

Ο Σύλλογος Γονένων και Κηδεμόνων απέτρεψε τα παιδιά να μπουν στις παγωμένες αίθουσες του 8ου Λυκείου Αμαρουσίου, λόγω βλάβης στην κεντρική θέρμανση

Όταν το αυτονόητο θεωρείται πολυτέλεια…

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο Πολύδροσο, παρουσία πολλών γονέων και κηδεμόνων, απέτρεψε τους μαθητές του σχολείου από το να εισέλθουν για μάθημα στις παγωμένες τάξεις τους, λόγω της βλάβης που διαπιστώθηκε ήδη από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου (πρώτη μέρα που άνοιξε το σχολείου μετά τον «χιονιά») στην κεντρική θέρμανση του σχολείου (διαρροή αερίου). Και εστιάζουμε στη διαρροή αερίου, η οποία δεν γνωρίζουμε από πότε υπήρξε  και τον κίνδυνο που είχαν τα παιδιά μας και οι καθηγητές στο σχολείο. Δεν μιλάμε λοιπόν μόνο για το κρύο μέσα στις τάξεις, αλλά και για την ασφάλεια παιδιών και καθηγητών στο σχολείο.

Μετά από  συνεχή επικοινωνία που είχε ο Σύλλογος Γονέων από την Πέμπτη,  τόσο με τον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ομολογουμένως ενημέρωσε άμεσα τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, που είναι αρμόδια για την συντήρηση των σχολικών μονάδων,  και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να βρίσκεται στο σχολείο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εξυπηρετήσει τους τεχνικούς (αν έρχονταν), όσο και με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Παπαδόπουλο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατέληξε στην παραπάνω απόφαση, αφού ο Δήμος μέσω της Σχολικής Επιτροπής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης δήλωση αδυναμία άμεσης επισκευής της βλάβης.

Μόλις σήμερα έστειλε εξωτερικό συνεργείο με πιστοποιημένους υδραυλικούς εγκαταστάτες, για να αρχίσουν τις εργασίες, που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση η βλάβη θα έχει  αποκατασταθεί αύριο Τρίτη.

Ο Σύλλογος Γονέων αρνήθηκε τη λύση της θέρμανσης με κλιματιστικά ως ανεπαρκή, αφού για λόγους αερισμού του χώρου ανοίγουν τα παράθυρα, οπότε η όποια ζέστη αμέσως φεύγει,  με αποτέλεσμα παιδιά και καθηγητές να βρίσκονται μέσα στις τάξεις με  μπουφάν και σκούφους. Αρνήθηκε επίσης  τη λύση της τηλεκπαίδευσης, η οποία προτάθηκε ως ενδεχόμενη λύση για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, καθώς αυτή τείνει να επικρατήσει ως η μοναδική λύση στις χρόνιες ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος, της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής, της πλημμελούς συντήρησης των σχολικών μονάδων.

Η αποχή από το μάθημα κρίθηκε ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση ώστε να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση προς τη Δημοτική Αρχή, θέση την οποία  ασπάστηκε και το σχολείο.

Θεωρούμε απαράδεκτο, για την αποκατάσταση μιας βλάβης να χρειάζονται πέντε μέρες για να κινητοποιηθεί ο Δήμος.

Θεωρούμε απαράδεκτο, όταν η πλειοψηφία των Δημοτικών κτιρίων είναι συνδεδεμένα με φυσικό αέριο, ένας ολόκληρος Δήμος να μη διαθέτει, πιστοποιημένο υδραυλικό για άμεση παρέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους σοβαρά τεχνικά προβλήματα ασφαλείας πρέπει να έχουν και την αντίστοιχη σοβαρή και άμεση αντιμετώπιση.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν νοείται να μένουν παιδιά και εκπαιδευτικοί στο σχολείο χωρίς θέρμανση με τέτοιες καιρικές συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr