17.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δ. Χαλανδρίου: “Ελπίζουμε να υπάρξει πάτος στον κατήφορο του κ. Χάρη Ρώμα”

Άμεση και οξεία ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής Χαλανδρίου στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίου δημάρχου, Χάρη Ρώμα, με αφορμή τη δρομολόγηση των έργων νέων σχολείων στην πόλη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου:

«Ξαναχτύπησε» ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού (;;;) κ. Χ. Ρώμας με μια ακόμα ανακοίνωση σε αγοραίο ύφος, η οποία βρίθει προσωπικών επιθέσεων κατά του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και χυδαίας φρασεολογίας, που προφανώς δεν συνάδει με αιρετό, πόσο δε μάλλον με άνθρωπο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Καμία έκπληξη πλέον! Ελπίζουμε απλά να υπάρξει πάτος στον κατήφορο του κ. Ρώμα.

Υ.Σ.: Αντί άλλης απάντησης στα ψεύδη και τις προσωπικές επιθέσεις του κ. Ρώμα, παραπέμπουμε στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, από 7/12/2023, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης ωρίμανσης για το 17ο Δημοτικό.

Αρκεί μια απλή ανάγνωση, για να διαπιστώσει ο κάθε πολίτης τα αναρίθμητα και κραυγαλέα ψέματα του κ. Ρώμα:

Ανακοίνωση Δήμου Χαλανδρίου, αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης ωρίμανσης, η οποία θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Η χρηματοδότηση για το Χαλάνδρι, ύψους 407.000 ευρώ, αφορά το ιδιόκτητο οικόπεδο Ο.Τ. 1116 του Δήμου, στις οδούς Φαίδρας και Λητού, στο Πάτημα.

Ο δρόμος για τη δημιουργία του 17ου Δημοτικού άνοιξε το 2015, με την παραχώρηση από το Δήμο του χώρου των 9.171 τ.μ. στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές), ενώ το Δεκέμβριο του 2018 υπογράφηκε και η σχετική σύμβαση με την ΚΤΥΠ για την εκπόνηση των μελετών.

Σίμος Ρούσσος: «Αποφασιστικό βήμα για την κάλυψη μιας μεγάλης ανάγκης»

«Η υπογραφή της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης για το 17ο δημοτικό είναι για μας διπλή χαρά. Πριν από όλα, γιατί αποτελεί αχτίδα αισιοδοξίας σε μια ολοένα και πιο ζοφερή για τη νεολαία επικαιρότητα. Κατά δεύτερο, γιατί επιτέλους γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την κάλυψη μιας μεγάλης ανάγκης», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης και πρόσθεσε:

«Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια από το 2015, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρηθεί στην ΚΤΥΠ του ακίνητο, και 4 χρόνια από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης, τον Νοέμβριο του 2018.

»Οφείλω θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους της ΚΤΥΠ, ιδιαίτερα στο Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ κ. Θ. Κυριαζόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Θ. Γιάνναρη, τον πρόεδρο κ. Τ. Κατσίπο, για τη σταθερότητα, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα. Επίσης, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ένταξη της σχετικής μελέτης στο ΕΣΠΑ.

»Ελπίζουμε ότι γρήγορα θα ακολουθήσει και η ένταξη της κατασκευής του 6ου Λυκείου, όπως έχει εκτενώς συζητηθεί και ωριμάσει», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Χάρη Ρώμα

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της απερχόμενης δημοτικής αρχής Χαλανδρίου σχετικά με την ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου αλλά και σχετικά με την μελέτη για το 17ο Δημοτικό Χαλανδρίου. Είναι, βέβαια, γνωστό ότι η πονηρούλα διοίκηση του Δήμου πάντα έκανε ότι είναι δυνατόν για να παρουσιάζει όλα τα έργα που γίνονται στο Χαλάνδρι ως αποκλειστικά δικά της επιτεύγματα για να συγκεντρώνει όλο τον θαυμασμό των ψηφοφόρων, στην περίπτωση όμως των σχολείων ξεπέρασε τον εαυτό της! Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται σαν μοναδικός μοχλός υλοποίησης των έργων που αφορούν αυτά τα σχολεία.

Ο περίφημος “ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ” του Χαλανδρίου, αυτός που έχει αγοράσει ή ενοικιάσει τα free press της πόλης για να τον λιβανίζουν από την πρώτη σελίδα τους μέχρι την τελευταία, θριαμβολογεί επειδή στις 25/01/2023 υπέγραψε την σύμβαση παραχώρησης οικοπέδου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το 6ο Λύκειο.

Για να μαθαίνει ο κόσμος, η παραχώρηση ενός οικοπέδου για την ανέγερση σχολείου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάθε σοβαρής δημοτικής αρχής και όχι πράξη για την οποία πρέπει να βγαίνουν πανηγυρικά δελτία τύπου.

Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται, είχε δώσει εδώ και πολύ καιρό πρόσκληση για χρηματοδότηση νέων σχολείων αλλά και μελετών. Η χρηματοδότηση των έργων και των μελετών πραγματοποιείται μέσω της συλλογικής απόφασης 085/1 και γίνεται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση ένταξης (δηλαδή η έγκριση χρηματοδότησης) υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη. Η δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και εκτέλεση του έργου πραγματοποιείται από τις ΚΤΥΠ.

Όλα τα παραπάνω η απερχόμενη διοίκηση τα απέκρυψε τεχνηέντως εμφανίζοντας ως μείζον το ζήτημα της παραχώρησης του οικοπέδου και υποβαθμίζοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο της Περιφέρειας αλλά και των κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ). Δυστυχώς, για τον “ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ” υπάρχει το video με τις πρόσφατες δηλώσεις του όπου κυριολεκτικά ΧΙΛΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τον Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια για τα σχολεία που θα γίνουν.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διοίκησης, δηλαδή: Φτύνουμε εκεί που γλύφαμε! Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή θα έπρεπε να απολογηθεί, έτσι κι αλλιώς, γιατί επί οχτώ χρόνια δεν κατασκεύασε κανένα σχολείο. Ενώ ήταν επιτακτικό να κινήσει τις διαδικασίες, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, για να γίνει κάτι τόσο αναγκαίο για την πόλη και τα παιδιά της. Θυμήθηκαν να τα κάνουν όλα πίσω-πίσω όταν είδαν ότι πλησιάζουν οι εκλογές -και ο Χάρης Ρώμας!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr