18.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη οπισθοχώρηση

Απάντηση στις νέες τουρκικές απειλές έδωσε ο πρωθυπουργός από την Κρήτη. «Ας ξέρουν όλοι εκείνοι που διαλαλούν ότι μπορεί να έρθουν μια νύχτα ξαφνικά να ξέρουν ότι μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν ξαφνικά και να προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη οπισθοχώρηση προς την αφετηρία του, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που στέλνει η Κρήτη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του και σχολιάζοντας τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΝΔ στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου πρόσθεσε:

«Αυτό που βλέπω με πείθει ότι ο στόχος μας είναι κοντά. Η Κρήτη απ’ άκρο σ’ άκρο να γίνει γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά θα το πετύχουμε τώρα».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογική νίκη της ΝΔ το 2019 τόνισε ότι πήρε εντολή για σταθεροποίηση και ανάταξη που όπως είπε γίνεται ήδη πράξη η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Κάνοντας αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της χώρας θα γίνουν διαβατήριο για τη δεύτερη τετραετία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις υποσχέσεις του για μειώσεις φόρων, νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας, αμυντική θωράκιση της χώρας και φιλική καθημερινότητα μέσα από το ψηφιακό κράτος, τονίζοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα.

Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που υποσχέθηκα και την υλοποιούμε, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Μετά από 42 μήνες μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω «ναι: το είπαμε και το κάναμε», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι όλα αυτά έγιναν ενώ έπρεπε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σειρά αλλεπάλληλων κρίσεων.

Θύμισε το προσφυγικό και τα επεισόδια στον Έβρο, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία συν την προκλητικότητα της Τουρκίας σημειώνοντας ότι παρόλα αυτά η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες χάρη σε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα στήριξης που ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Θα ήταν βολικό άλλοθι πίσω από τα εμπόδια που λύγισαν ισχυρά κράτη σημείωσε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση έκανε ευκαιρίες τις κρίσεις δεν ξέφυγε από τα όσα υποσχέθηκε, κάνοντας λόγο για απολογισμό εμπιστοσύνης, παρά το γεγονός ότι δεν έλλειψαν αστοχίες.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «συμβόλαιο ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες» κάνοντας έναν πιο εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Η Ελλάδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, έχει μείωση του χρέους και κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας, σημειώνει ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών ενώ η ανεργία έχει πέσει και σύντομα θα κινείται σε μονοψήφια νούμερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Βρισκόμαστε ένα σκαλί πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν χαμηλότερους φόρους και εισφορές. Έκανε επίσης αναφορά σε αυξήσεις συντάξεων και κατώτατου μισθού, σε χιλιάδες προσλήψεις σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο πρωθυπουργός τόνισε αρκετοί πολίτες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ωστόσο όπως είπε η κυβέρνηση υψώνει όσο το δυνατό πιο πολλά αναχώματα. Με τις επιδοτήσεις της πολιτείας αντισταθμίσαμε τις αυξήσεις στο ρεύμα και αποφύγαμε τα χειρότερα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολλά δισεκατομμύρια μας έχει στοιχίσει αυτή η παρέμβαση πρόσθεσε λέγοντας ότι τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας επιδότησαν τους λογαριασμούς ρεύματος. Αλλά και για τα καύσιμα.

Ωστόσο όπως είπε εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τα τρόφιμα αν και όπως είπε ο πρωθυπουργός το καλάθι του νοικοκυριού συγκράτησε τις τιμές. Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ούτε αυτό αρκεί και γι’ αυτό έρχεται και το market pass για να απορροφήσει τις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα. Αγωνιούμε και αντιδρούμε, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν.

Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ας ξέρουν όλοι εκείνοι που διαλαλούν ότι μπορεί να έρθουν μια νύχτα ξαφνικά να ξέρουν ότι μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν ξαφνικά και να προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη οπισθοχώρηση προς την αφετηρία του, είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας.

Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο διάλογος γίνεται μόνο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και έκανε αναφορές στις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της.

Το δικό μας τείχος είναι ο τόπος μας πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, ενώ υπεραμύνθηκε του φράχτη του Έβρου και κάλεσε την αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη για τον «δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πολιτική αυτή «υπεύθυνο πατριωτισμό» λέγοντας ότι πρωταγωνιστής σ’ αυτό είναι η Κρήτη και το αναπτυξιακό της σχέδιο και έκανε αναφορά στα «εμβληματικότερα» έργα του σχεδίου αυτού, όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και άλλες υποδομές στα σχολεία κλπ.

Μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης επεσήμανε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα για την απεξάρτηση του νησιού από το μαζούτ, ώστε να γίνει πιο φιλικό νησί στο περιβάλλον.

Επανέλαβε ότι το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί και τα εισοδήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr