Στη λίστα με τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που προχωρούν σε περικοπές στις θέσεις εργασίας, προστέθηκε και η 3M. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2022, ο αμερικανικός βιομηχανικός όμιλος διά στόματος του επικεφαλής της δήλωσε ότι θα μειώσει κατά 2.500 τις θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο.

«Με βάσει ότι βλέπουμε στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, θα μειώσουμε 2.500 ρόλους στη μεταποίηση κατά προσέγγιση, μια απαραίτητη απόφαση προκειμένου να ευθυγραμμισθούμε με τις προσαρμοσμένους όγκους της παραγωγής μας», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μάικ Ρόμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί το Spotify θα προχωρήσει σε 600 απολύσεις;

Πέραν των περικοπών στο εργατικό δυναμικό, η 3M ανακοίνωσε οικονομικές επιδόσεις για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2022 κατώτερες των εκτιμήσεων, ενώ αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για το 2023. Το «τρίπτυχο» αυτό όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασε τη μετοχή της εταιρείας, η οποία καταγράφει απώλειες της τάξεως του 5% στις συναλλαγές πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street.

Την χειρότερη του αναμενομένου πορεία της το προηγούμενο τρίμηνο η εταιρεία την αιτιολόγησε στις διαγραφές περιουσιακών στοιχείων, όπως και στην έξοδό της από την αγορά των αποκαλούμενων «χημικών εφόρου ζωής».

Η εταιρεία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κέρδη ανά μετοχή στα 2,28 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 2,37 δολάρια, χαμηλότερα κατά 7% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2021. Τα έσοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα των προσδοκιών διαμορφούμενα στα 8,1 δισ. δολάρια (8,06 δισ. δολάρια ανέμεναν οι αναλυτές), εντούτοις ήταν μειωμένα κατά 6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Για το 2023 η 3M εκτιμάει ότι οι πωλήσεις της θα περιορισθούν σε ένα εύρος μεταξύ 2% έως 6%, ενώ μεγαλύτερη επιδείνωση υπολογίζει για τα κέρδη της, καθώς προβλέπει μια υποχώρηση της τάξεως του 12%.

Πηγή: ΟΤ

Προηγούμενο άρθροΕλλάδα – Τουρκία ανταλλάσσουν μηνύματα με φόντο τα εξοπλιστικά
Επόμενο άρθροΟριστική ρήξη στις σχέσεις Καϊλή – Τζόρτζι μετά την αποκάλυψη του Qatargate