16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Αμαρουσίου ο Κ. Χατζηδάκης – Τον υποδέχθηκε ο Θ. Αμπατζόγλου

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο κεντρικό ΚΑΠΗ της πόλης

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Κεντρικό ΚΑΠΗ της πόλης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υπουργό στη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τα μέλη των ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, στο πλαίσιο διοργάνωσης ενημερωτικών δράσεων για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες. Στην προκειμένη περίπτωση συνταξιοδοτικά και κοινωνικών πολιτικών.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σημείωσε το θετικό αποτύπωμα που έχει στην κοινωνία η επιτάχυνση απονομής των συντάξεων καθώς και άλλα μέτρα όπως οι ρυθμίσεις που αφορούν σε θέματα πιστοποίησης αναπηρίας, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα του Υπουργού και αυτής της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Κ. Χατζηδάκης παρέθεσε τους άξονες της πολιτικής της Κυβέρνησης, που αφορούν στην ενίσχυση των συντάξεων αλλά και την επιτάχυνση απονομής τους, την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών για ΑμεΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτενή διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες. Κατόπιν εξήρε την πολύ καλή συνεργασία του με τον Δήμαρχο, τόσο από την τωρινή αυτοδιοικητική του θέση αλλά και από την πρότερή του με την ιδιότητα του  Διοικητή ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου ο Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις, ενώ τέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που κρίθηκαν απαραίτητα να διερευνηθούν από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου.

Με την ευκαιρία τονίστηκε η συμβολή του  Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, που προσφέρει ανελλιπώς πλήθος κοινωνικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Μητροπολιτικότητα του Αμαρουσίου η οποία βρίσκει εφαρμογή και στις κοινωνικές υπηρεσίες όπως αυτές του ΤΕΒΑ,  όπου  ο Δήμος είναι επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Κ.Σ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ /ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, για τις δράσεις επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Για το θέμα αυτό, είχε πραγματοποιήσει ο Υπουργός, επίσκεψη στο Δήμο, στις 19 Μαΐου 2022.

Τέλος ο Υπουργός περιηγήθηκε στη δομή του Κεντρικού ΚΑΠΗ και ενημερώθηκε για τα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη του.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης και με την ιδιότητα του Τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και υπεύθυνος για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ Πέτρος Κόνιαρης, η ιατρός καρδιολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γώγου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, η εκπρόσωπος των ΚΑΠΗ και μέλος Δ.Σ. ΟΚΟΙΠΑΔΑ Έφη Μανιάτη και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ανδρομάχη Τσουκαλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr