23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δ. Αγ. Παρασκευής: Ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικό

Μετά τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία των Δήμων Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής με 6 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει άλλα 7.5 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική «2014-2020» για ανάλογα έργα σε σχολεία αυτή τη φορά των Δήμων Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Κρωπίας, Μεταμόρφωσης και Κορυδαλλού, αρμοδιότητας της ΚτΥπ Α.Ε..

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης:

Στο 3Ο Δ.Σ Γλυφάδας

Στο 3ο ΝΓ, 4ο ΔΣ, 4ο και 5Ο ΔΣ, 9Ο ΔΣ, 5ο Γυμνάσιο, 7o Γυμνάσιο, 3ο – 4ο και 5ο Λύκειο, 1ο και 25ο ΝΓ Κορυδαλλού

Στο 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κρωπίας

Στο 3ο ΔΣ, 4Ο ΔΣ και 5ο Χέλμειο ΔΣ Αγίας Παρασκευής

Στο 2ο και 3ο ΔΣ Μεταμόρφωσης

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του εξήρε την εξαιρετική συνεργασία τόσο με τα στελέχη της ΚΤΥΠ όσο και με τους Δημάρχους, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκει ευήκοα ώτα σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και ευχαρίστησε θερμά κα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν σε αυτόν τον τομέα.

«Πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά έργα κατασκευής αλλά και αναβάθμισης σχολικών υποδομών στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτά τα έργα είναι «η δική μας έμπρακτη απάντηση στα επίκαιρα ζητήματα της κλιματικής κρίσης αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας». «Εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη νέα γενιά έχοντας ως βασικό μας γνώμονα να αποκτούν τα παιδιά μας γνώσεις σ΄ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Σ΄αυτό το πλαίσιο και αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ εγκαινιάζουμε συνεχώς νέα σχολεία σε όλη την Αττική, ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε παρεμβάσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε σχολικές υποδομές. Δεν σταματάμε όμως εδώ, αυτή είναι μόνο η αρχή θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, σημείωσε: «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Περιφέρεια και την ΚΤΥΠ. Τα έργα αυτά θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη και στο περιβάλλον και στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr