22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Περιφ. Αττικής: Συνάντηση Γ. Πατούλη με Γ. Μώραλη για τα έργα του Πειραιά

Έργα και παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στον Πειραιά τη νέα προγραμματική περίοδο στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη

Γ. Πατούλης: «Με το βλέμμα στην ανάπτυξη μαζί με τον Δήμο θα συνεχίσουμε την αναμόρφωση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

Η πορεία των έργων που υλοποιούνται στον Πειραιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής αλλά και ο σχεδιασμός των νέων έργων στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΠΕΠ Αττική 2021-2027, απασχόλησαν τη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Β. Ταταρόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση έγινε ειδική μνεία στα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στον Πειραιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας όπως είναι τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδικής ασφάλειας και ασφαλτοστρώσεων, το έργο αποκατάστασης και ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Πειραιά Πέτρος Καπαγέρωφ, η Αστική Ανάπλαση Αγίου Διονυσίου στον Δήμο Πειραιά, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου, η χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «BlueLab», αλλά και για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το περιβαλλοντικό έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στα Λακκώματα Σχιστού και άλλα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη συνεχίζουμε την εποικοδομητική συνεργασία με στόχο το κοινό μας όραμα που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά. Την τελευταία τριετία, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, έχουν γίνει στην πόλη πολύ κρίσιμα έργα για την αναμόρφωση της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Έργα που είχαν «παγώσει» και εκκρεμούσαν για χρόνια, καταφέραμε σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Μώραλη, να τα βάλουμε ξανά σε τροχιά υλοποίησης, προς όφελος των πολιτών. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της πόλης. Ο Πειραιάς έχει περάσει σε μία νέα εποχή, μεταμορφώνεται καθημερινά σε μία σύγχρονη, λειτουργική πόλη, όπως αξίζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Πειραιά τονΠεριφερειάρχηΑττικήςΓιώργο Πατούλητην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκουκαι τους συνεργάτες τους, σε μια ακόμη εποικοδομητική συνάντηση. Η συνεργασία μας είναι διαρκής, γόνιμη και παραγωγική και τους ευχαριστώ θερμά γι΄ αυτό. Αναφερθήκαμε εκτενώς στα έργα που υλοποιούνται στην πόλη μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την πορεία και την  εξέλιξή τους. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα νέα έργα  και στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει  και θα υποβάλει για χρηματοδότηση  ο Δήμος Πειραιά στη νέα προγραμματική περίοδο του ΠΕΠ Αττικής 2021 – 2027. Πρόκειται για σημαντικά έργα, ευρείες παρεμβάσεις και δράσεις στην πόλη μας, τα οποία κάνουν πράξη το όραμά μας και την αναπτυξιακή στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει, για έναν  καλύτερο Πειραιά σε όλα τα επίπεδα, έναν πιο σύγχρονο Πειραιά, έναν Πειραιά με ανάπτυξη και ευημερία και τα επόμενα χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr