Την έντονη αντίδρασή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023, που σχεδίασε η διοίκηση του Δήμου εξέφρασε ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής. Οι εκπρόσωποι των κατοίκων κατηγορούν τη δημοτική Αρχή για αδιαφορία απέναντι στην περιοχή, σημειώνοντας ότι ο κατάλογος έργων κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων περιλαμβάνει 13 συγκεκριμένα παρεμβάσεις και από αυτές μόνο μια στον Παράδεισο και καμία στο Κοντόπευκο.

Αναλυτικά η σχετική παρέμβαση:

«Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής

ΑΠ : 07/06.12.2022

Προς : Κο : Β. ΖΟΡΜΠΑ

Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

Κοινοποίηση : Κυρίες & Κυρίους

Δημοτικούς Συμβούλους

Θέμα : Σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αγίας Παρασκευής

Οικονομικού έτους 2023

Καλημέρα σας,

Ο Σύλλογός μας, στην διαβούλευση του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος για το 2023 της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν παρών και ανέπτυξε τους λόγους της αντίθεσής του στο σχέδιο. Είναι προφανές πως η οικονομική στήριξη από τον Προϋπολογισμό του Κράτους είναι μικρή με αποτέλεσμα να ωθείται ο Δήμος είτε στην εκτέλεση λίγων έργων, είτε σε αύξηση των Δημοτικών τελών είτε στην παράδοσή του σε ιδιωτικά κεφάλαια ώστε να κατασκευαστούν μερικά ακόμα από τα αναγκαία έργα. Αυτό οφείλει ο Δήμος να το αναδείξει και να σχεδιάσει την διεκδίκηση αύξησης της κρατικής επιχορήγησης.

Ακολούθως βασικό σημείο της αντίθεσής μας η άνιση κατανομή των προς εκτέλεση έργων στις συνοικίες του Δήμου. Συγκεκριμένα ο κατάλογος έργων του 2023 στο μέρος που καταγράφει τα έργα κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων περιλαμβάνει 13 συγκεκριμένα έργα και από αυτά μόνο ένα στον Παράδεισο και κανένα στο Κοντόπευκο ! Αλλά ακόμα και αυτό που προβλέπεται στον Παράδεισο αφορά τον ΙΟΛΑ. Ο ΙΟΛΑΣ προβλέπεται να γίνει ΜΟΥΣΕΙΟ, είναι έργο υπερτοπικό και δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχο των υπολοίπων 12 έργων που είναι κατά κανόνα αναπλάσεις πλατειών και οδών.

Η εξαίρεση του Κοντόπευκου και του Παράδεισου από τα προς εκτέλεση έργα, δεν είναι φαινόμενο σημερινό, το ίδιο έγινε και στο Πρόγραμμα για το 2022. Είναι ακατανόητη για εμάς και για όλους τους κατοίκους του Κοντόπευκου και του Παράδεισου η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής για τις στοιχειώδεις ανάγκες της περιοχής μας. Ζητάμε δικαιότερη κατανομή των έργων με την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα και των παρακάτω έργων:

1. Η Συντήρηση της βιοκλιματικής

2. Η διαμόρφωση σε πλατεία, των ελεύθερων χώρων που είναι ιδιοκτησία του Δήμου,

στο τρίγωνο της Θάλειας και στην Δερβενακίων και Τήνου.

3. Την κατάλληλη διαμόρφωση των κληροδοτημάτων ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ και

ΜΑΡΑΜΑΘΑ για την στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

4. Την μέριμνα για να σταματήσει η δυσοσμία από τα φρεάτια των ομβρίων.

5. Έργα υποδομής ( αγωγοί ομβρίων, πεζοδρόμια, φωτισμός κλπ ) στην Γαρυττού.

Ελπίζουμε πως δεν θα αδιαφορήσετε για τις ανάγκες του Κοντόπευκου και του Παράδεισου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Αβραμίδης Ανδρέας

Η Γραμματέας Ζιώγα Αλέκα»

Προηγούμενο άρθροΠυροβολισμός 16χρονου: Ένταση σε κοινότητες Ρομά στη Δυτική Αττική
Επόμενο άρθροΚαιρός: Βροχές και καταιγίδες έως και την Κυριακή – Πού θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα