17.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Γ. Πατούλης: «Θα παραμείνουμε σταθεροί αρωγοί των Δομών που κάνουν καλύτερη τη ζωή των ατόμων με αναπηρία. Για μία Περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς» (βίντεο, φώτο)

Στην εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών
για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Στουπάθειου, ο Περιφερειάρχης
Αττικής

Τη βούληση της Διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να στηρίζει ενεργά το έργο πρότυπων Δομών όπως το Στουπάθειο, που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας ατόμων με αναπηρία, υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Δομής.

Τον Περιφερειάρχη καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΨΥΕ, Δ. Κόντης.

Δείτε το βίντεο:

Παρουσία εκλεκτών επιστημόνων του Κέντρου, παιδαγωγών του Στουπάθειου, παιδιών και γονέων, ο κ. Πατούλης συνεχάρη θερμά το διοικητικό προσωπικό και τους εργαζόμενους και εξήρε το έργο των Υπηρεσιών Ειδικής Παιδαγωγικής του Στουπάθειου σε εφήβους και νέους ενήλικες 15-30 χρόνων, με βαριά ή σοβαρή νοητική υστέρηση και συγγενείς διαταραχές, επισημαίνοντας πως γίνεται καθοριστική δουλειά για τη βελτίωση της ζωής τους αλλά και την αποϊδρυματοποίησή τους, με στόχο την κοινωνική τους ενσωμάτωση με τους πλέον βέλτιστους όρους.

«Το Στουπάθειο, αποδίδει με την υλοποίηση του έργου του την έγνοια, την επιστημονική εξειδίκευση και την ανθρωπιά της φροντίδας που αξίζει στα άτομα με αναπηρία» ανέφερε και πρόσθεσε πως «με την ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων και των ειδικών επιστημόνων, βοηθά ουσιαστικά τους ωφελούμενους να εκπαιδεύονται ώστε να εντάσσονται κατά το δυνατόν καλύτερα στην κοινωνία. Σε μια εστία αληθινού ενδιαφέροντος, φροντίδας και θαλπωρής».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης, τονίζοντας την προτεραιότητα της διοίκησης στο «χτίσιμο» μίας Περιφέρειας χωρίς αποκλεισμούς, ανέφερε πως εξασφαλίζονται, πέρα από τα βασικά αγαθά για τη διαβίωση και τη φροντίδα τους, και τα εξίσου σημαντικά κοινωνικά αγαθά, όπως η κοινωνική ενσωμάτωση, η ψυχαγωγία και, γενικότερα η  ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

«Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε έμπρακτα τη λειτουργία 21 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αττική με πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 9,84 εκ. € από τις οποίες επωφελούνται 131 άτομα με αναπηρία ηλικίας άνω των 18 ετών», σημείωσε και πρόσθεσε πως χρηματοδοτούνται και δράσεις εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, ανάδειξης των δεξιοτήτων των ωφελούμενων αλλά και κατάρτισής τους, με στόχο και την αύξηση των ευκαιριών πρόσβασής τους στην εργασία.

«Μάλιστα οι δράσεις αυτές, επεκτείνονται πλέον μέσω και νέου προγράμματος και σε Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 5 έως 9 ατόμων με αναπηρία, ημεδαπών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για διάρκεια 18 μηνών» τόνισε και διαμήνυσε κλείνοντας τον χαιρετισμό του πως η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει σταθερός αρωγός στο έργο του Στουπάθειου αλλά και αντίστοιχων δομών στην Αττική. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr