Θα δικαστεί για κακούργημα για την κακοποίηση γαϊδουριού.

Καταπέλτης το πόρισμα της εισαγγελίας Ιωάννινων σχετικά με την κακοποίηση γαϊδουριού από τον πρώην Αντιδήμαρχο Ζίτσας.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος είχε υποστηρίξει πως μετέφερε τον γάιδαρο στην καρότσα του αυτοκίνητου μετά από επίθεση που δέχτηκε από λύκο. Και πως χωρίς να το καταλάβει το ζώο έπεσε στον δρόμο και το έσερνε για δεκάδες μέτρα μέσα στο χωριό Γραμμένο Ιωάννινων.

Όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο του ΚΙΔΙΖΩ Εύα Κρυστάλλη, η Εισαγγελία απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου. Ο πρώην Αντιδήμαρχος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό για να δικαστεί για της πράξεις του.

Καθοριστικό ρολό στο πόρισμα της εισαγγελίας Ιωάννινων φαίνεται πως ήταν οι γνωματεύσεις από εξειδικευμένους κτηνίατρους και υπίατρους που είχαν εξετάσει το ζώο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν πριν από λίγους μήνες που οι εικόνες του άτυχου ζώου είχαν προκαλέσει θυμό και οργή στους κατοίκους του χωριού της Ηπείρου.

Οι κάτοικοι στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων είχαν γίνει μάρτυρες του σοκαριστικού περιστατικού. Είδαν με τα μάτια τους τον οδηγό του αγροτικού οχήματος να σέρνει για πολλά μέτρα ένα γαϊδουράκι σε κεντρικό δρόμο του χωριού.

Τα αίματα από το άτυχο ζώο είχαν σοκάρει τους μάρτυρες. Ήταν αυτοί οι άνθρωποι που τον σταμάτησαν με τις φωνές τους. Το γαϊδουράκι είχε γεμίσει πληγές και αφέθηκε στην άκρη του δρόμου.

Εκείνος είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε αντιληφθεί πως το παρέσερνε. Μετά τις καταγγελίες, αστυνομικές αρχές αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις έσπευσαν στο χωριό.

Η καταγγελία της δημοτικής παράταξης

Με αφορμή το περιστατικό, η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας σε ανακοίνωσή της δήλωνε συγκλονισμένη.

«Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα και αφορούν τη βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων».

Η παράταξη απαιτεί «την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του. Από το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας.

Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο τη διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση».

Προηγούμενο άρθροΜε βεντέτα απειλεί τον αστυνομικό ο πατέρας του 16χρονου Ρομά: «Θα το πληρώσει με το ίδιο νόμισμα»
Επόμενο άρθροΔ. Αθηναίων: Νέα εποχή για το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος (φώτο)