25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πόλεμος ανάμεσα στον Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης και την παράταξη Δήμος Μπροστά+, με αφορμή το Κέντρο Υγείας Λυκόβρυσης

Δ. Λυκόβρυσης Πεύκης: «Άλλο ένα τραγικό ολίσθημα του Μ. Ψυχάλη για το Κέντρο Υγείας Λυκόβρυσης»

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης και στον επικεφαλής της παράταξης Δήμος Μπροστά+, Μάριο Ψυχάλη, γιατί στο δημοτικό συμβούλιο, στις 30 Νοεμβρίου, δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η πρόταση Ψυχάλη για ανανέωση της προ δεκαετίας παραχώρησης του οικοπέδου για το Κέντρο Υγείας, του οποίου η σύσταση, ο οργανισμός κι η χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ) είχε αποφασισθεί από τον τότε υπουργό Υγείας.

Με αφορμή την εν λόγω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει ότι: «Στη συνεδρίαση του στις 30/11 το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (18-11), να μην εγκρίνει την εισήγηση της παράταξης Δήμος μπροστά+, συνεπώς να μην ανανεώσει & την προ δεκαετίας παραχώρηση του οικοπέδου για το Κέντρο Υγείας, του οποίου η σύσταση, ο οργανισμός κι η χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ) αποφασίσθηκε κι από τον υπουργό Υγείας (2010-12). Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι γράφηκε μόνο ένας προσωπικός γιατρός ως τώρα, ενώ χρειαζόμαστε 12, όσους και το Κέντρο Υγείας προβλέπει. Οι λοιποί ας πάνε στους ιδιώτες, αφού και το πολυιατρείο δεν τους διαθέτεις Ελπίζω να αναθεωρηθεί η απόφαση & να ενημερωθούμε 2023».

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Η ανάρτηση του κ. Πολύζου προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για άλλο ένα τραγικό ολίσθημα του Μάριου Ψυχάλη και της επικίνδυνης αντιπολίτευσής του προς τη Δημοτική Αρχή με συνοδοιπόρο τον Νίκο Πολύζο, πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης:

«Άλλο ένα τραγικό ολίσθημα του Μάριου Ψυχάλη και της επικίνδυνης αντιπολίτευσής του προς την Δημοτική Αρχή με συνοδοιπόρο τον Νίκο Πολύζο, πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας. Έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή αυτή τη φορά για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στην Λυκόβρυση. Παρότι είναι προφανές  ότι κανένας εκ των δύο δεν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα ούτε καν επιδερμικά. Αφού έλαμψαν διά της απουσίας τους όλα αυτά τα χρόνια, θυμήθηκαν τώρα προεκλογικά να εμφανιστούν ως νέοι (;) σωτήρες του Δήμου μας.

Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε μέσα από αυτό το Δελτίο Τύπου τους συμπολίτες μας για τις συγκεκριμένες ενέργειες του Δημάρχου Αναστάσιου Μαυρίδη και της Δημοτικής Αρχής από το 2015 ως σήμερα, περίοδο κατά την οποία το δίδυμο των νεόκοπων «σωτήρων», που θυμήθηκαν να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, στον οποίον,  όπως φαίνεται περίτρανα, ήταν απλοί επισκέπτες. Ενημερώνουμε λοιπόν για τα εξής:

Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης με έγγραφα του Δημάρχου Αναστάσιου Μαυρίδη, αλλά και με συναντήσεις του στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων η τελευταία στις 7/11/2022 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κύριο Μ.Θεμιστοκλέους, ανέδειξε την αναγκαιότητα του θέματος της κατασκευής Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης στην Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης.

Για τον λόγο αυτό εστάλησαν τα έγγραφα και ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με θέμα τον «Ορισμό συνάντησης για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας» και συγκεκριμένα :

  1. Το από 19/12/2016 ηλεκτρονικό μήνυμα για αίτημα του Δήμαρχου Λυκόβρυσης Πεύκης για συνάντηση με τον κο Υπουργό.
  2. Το από 12-10-2017 ηλεκτρονικό μήνυμα για αίτημα του Δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης για συνάντηση με τον κο Υπουργό.
  3. Τα με αριθ. πρωτ. 8331/31-05-2018, 19327/14-12-2018, 26528/29-10-2019, 4125/05-02-2020 και 32999/02-09-2020 και 57186/31-10-2022 έγγραφα του Δημάρχου προς τον κο Υπουργό και
  4. Το με αριθ. πρωτ. 57165/31-10-2022 στον Περιφερειάρχη Αττικής, κο Γ. Πατούλη, και την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

             Όσον αφορά δε στο ιστορικό για το Κέντρο Υγείας, παραθέτουμε αναλυτικά τα παρακάτω στοιχεία και ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας:

  • Με την υπ’ αριθ. 249/27-09-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης Πεύκης εγκρίθηκε η παραχώρηση για πέντε (5) χρόνια ιδιόκτητου οικοπέδου (ΟΤ64) του Δήμου στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου (με αρνητικές ψήφους της παράταξης του ΚΚΕ)
  • Το ιδιόκτητο οικόπεδο πλήρους κυριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης (ΟΤ 64) είναι στην Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, 1.524,98 τ.μ. και περικλείεται από τις οδούς Σοφ. Βενιζέλου, Λυκοβρύσεως και Γρηγ.Λαμπράκη.
  • Η σύσταση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης πραγματοποιήθηκε με το ΦΕΚ (680/Β/08-03-2012).
  • Ο Δήμος είχε αναλάβει την υποχρέωση εκπόνησης γεωτεχνικής μελέτης, η οποία και ολοκληρώθηκε και απεστάλη στη ΔΕΠΑΝΟΜ (νυν ΚΤΥΠ Α.Ε.) με το υπ’ αριθ. πρωτ. 6897/02-09-2012 έγγραφο.
  • Από την πλευρά της η τότε ΔΕΠΑΝΟΜ είχε αναλάβει την εκπόνηση της στατικής και αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε εν συνεχεία ο Δήμος να εκπονήσει την αντίστοιχη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και να προωθηθεί ακολούθως η απαιτούμενη έκδοση οικοδομικής άδειας. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν εκπονήθηκαν έγκαιρα από την ΚΤΥΠ οι μελέτες και έτσι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
  • Με το υπ’ αριθ. Υ3α/ΓΠοικ.20234/02-03-2012 με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κου Ανδρέα Λοβέρδου, αποφασίστηκε η έγκριση του έργου «Κατασκευή και εξοπλισμός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης» συνολικού Π/Υ : 2.817.000,00€ και υπάρχει σαφής αναφορά ότι το έργο θα ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής του ΕΣΠΑ 2007-2013. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το αναφερθέν ποσό του προϋπολογισμού του έργου ήταν κατ’ εκτίμηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας (αρ.πρωτ. ΔΥ8β/οικ-20-01-2012), αφού δεν υπήρξε ποτέ μελέτη κατασκευής – αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική – άρα και ο τελικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου.
  • Με το υπ’ αριθ. 4772/06-05-2015 έγγραφό μας προς την ΚΤΥΠ (στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Δρούλια) αναφέρουμε ότι σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας στην ΚΤΥΠ στις 4/05/2015 ενημερώνουμε και αποστέλλουμε όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στην κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο μας.
  • Ακολούθως, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 8521/11-06-2015 έγγραφό της, η ΚΤΥΠ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κος Δρούλιας, ενημερώνει τον Δήμο μας ότι ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 3.000.000,00€ και το ακριβές ποσό θα προσδιοριστεί με την ολοκλήρωση της μελέτης, όπως επίσης το έργο προβλέπεται να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΣΕΣ 2014-2020.

Από τα παραπάνω σχετικά έγγραφα προκύπτει ότι ψευδώς αναφέρουν διάφοροι επικίνδυνοι «πολιτικάντηδες» πως το έργο είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε ποτέ, όπως επίσης και η αντίστοιχη απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη κατασκευής του έργου, χωρίς φυσικά ευθύνη του Δήμου και του σημερινού Δημάρχου. Επίσης, προκύπτει από τα έγγραφα ότι, ενώ ζητήθηκε η συνάντηση με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η συνάντηση αυτή δεν επετεύχθη ποτέ παρά τις επίμονες έγγραφες και τηλεφωνικές οχλήσεις του Δημάρχου Αναστάσιου Μαυρίδη προς όλες τις Κυβερνήσεις.

Κατανοούμε λοιπόν την όψιμη αγωνία και το ενδιαφέρον τόσο του Μάριου Ψυχάλη όσο και του Νίκου Πολύζου. Η σημερινή αγωνία που επιδεικνύουν είναι ανάλογη με την αδιαφορία και την εκκωφαντική απουσία τους από το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και από τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας τα προηγούμενα χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr