20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Χαλάνδρι: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τη χρήση του νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Εκδήλωση με θέμα «Το Αδριάνειο Υδραγωγείο ξαναλειτουργεί, ας γίνουμε μέλη της “κοινότητας νερού”» προγραμμάτιζε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρεματιάς και η ομάδα έργου του Δήμου Χαλανδρίου.

Λόγω έκτακτης αλλαγής προγράμματος της τελευταίας, αναβλήθηκε η συζήτηση που θα διεξαγόταν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μετατέθηκε για τη νέα χρονιά.

Στο σχετικό κάλεσμα του φορέα τονιζόταν

«Ο Σύλλογός μας, όπως όλοι γνωρίζετε, στήριξε από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης και ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, ενός σημαντικού τεχνικού έργου της Ρωμαϊκής περιόδου που τόσα χρόνια ήταν «θαμμένο» και άγνωστο, αλλά εν λειτουργία. Τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε στο σκέλος του προγράμματος που αφορά στην επανάχρηση του νερού που συνεχίζει να συλλέγεται στο Αδριάνειο, είτε μέσω του τοπικού δικτύου που θα κατασκευαστεί από την ΕΥΔΑΠ, είτε με υδροφόρες στο υπόλοιπο Χαλάνδρι.

Να τονίσουμε ότι πέρα από την σοβαρή οικονομική πτυχή υπάρχει μια εξίσου σοβαρή περιβαλλοντική διάσταση. Η χρήση του νερού του Αδριανείου, που χάνεται, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση του διυλισμενου πόσιμου νερού της ΕΥΔΑΠ για χρήσεις που δεν είναι απαραίτητο (πότισμα, καθαριότητα). Μπορείτε και εσείς να επωφεληθείτε!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr