16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κίσσαμος: Λύση στο πρόβλημα εξεύρεσης εργατών γης ζητούν από τον Δήμο οι παραγωγοί

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, λόγω της έλλειψης εργατών γης, ζητούν από τον Δήμο Κισσάμου οι παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί της περιοχής.

Σε απάντηση του αιτήματος παραγωγών και συνεταιρισμών, ο Δήμος Κισσάμου κατέθεσε αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς για συνάντηση το Σάββατο 26/11/2022 και ώρα 7 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Το αίτημα απευθύνεται στον αντιπεριφερειάρχη Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή και κοινοποιείται στους βουλευτές Χανίων και στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του Δήμου προς τον Αντιπεριφερειάρχη, “οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης προκαλούν σημαντικό πλήγμα στον αγροτικό κόσμο καθώς παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθημερινών καλλιεργητικών διαδικασιών με ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην οικονομική επιβίωση των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών. Οι εργάτες γης είναι δυσεύρετοι και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Ιδιαίτερα δε, τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω της ελαιοκομικής περιόδου, ο προβληματισμός είναι ακόμη πιο έντονος δεδομένου ότι οι ανάγκες για εργάτες γης για τη συγκομιδή της ελιάς είναι πολύ μεγάλες, ιδίως σε αγροτικές περιοχές όπως η δική μας”.

Ο Δήμος προειδοποιεί ότι “είναι πλέον ορατός ο επικείμενος κίνδυνος μη έγκαιρης ή ακόμα και παντελούς αδυναμίας συλλογής της συγκομιδής, μια έκβαση που θα είναι καταστροφική για τους παραγωγούς”.

Επίσης, τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αγρότες της περιοχής, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις τοπικές ομάδες παραγωγών, μεταφέροντας την αγωνία και τις ανησυχίες τους για εξεύρεση ουσιαστικής και ρεαλιστικής λύσης στο θέμα της έλλειψης εργατών γης.

Συνυπογράφοντας το αίτημα των τοπικών ομάδων παραγωγών, ο Δήμος Κισσάμου καλεί σε συνάντηση σήμερα, 26/11/2022 και ώρα 19.00μμ, στο Δημαρχείο, ώστε να βρεθεί η απαραίτητη λύση στο επείγον αυτό θέμα.

Διαβάστε το αίτημα των παραγωγών προς τον Δήμο Κισσάμου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr