16.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Διαμαρτυρία της ΑΕ Μοσχάτου για την επιχορήγηση – Μπροστά από το δημαρχείο σήμερα οι προπονήσεις

«Επίθεση» στον Αντιδήμαρχο από την ΑΕ Μοσχάτου για το θέμα της επιχορήγησης

Την έντονη δυσφορία της, για τη στάση Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου εκφράζει την έντονη δυσφορία της για τη στάση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών, Βασιλείου Γρούμπα, ο οποίος, όσον αφορά στο θέμα της επιχορήγησης, “επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία και ανεπάρκεια στα καθήκοντα του”, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της η ΑΕ Μοσχάτου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, “είναι στην κυριολεξία αδιανόητο να ζητιανεύουν τα σωματεία κάτι που έχει εγκρίνει η Δημοτική Αρχή και να ανθίσταται κάποια μετακλητή υπάλληλος με τα οποία επιχειρήματα εκφράζει”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

“Θεωρούμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ασέβεια προς τα σωματεία αυτή τη συμπεριφορά και βεβαίως ο υπεύθυνος έχει όνομα.

Κύριε Γρούμπα είστε υπόλογος απέναντι στους αθλητές,τους φιλάθλους και τη διοίκηση της ΑΕΜ στην οποία εδώ και δύο εβδομάδες μοιράζετε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας,την επερχόμενη Παρασκευή,25 -11,οι προπονήσεις,όλων των τμημάτων της ΑΕΜ θα διεξαχθούν επί της οδού Κοραή μπροστά από το Δημαρχείο”.

Τι απαντά ο Δήμος

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου:

“Η επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης αποτελεί απόφαση και επιλογή της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα που προβαίνει ετησίως σε αυτή την ενίσχυση. Άλλοι Δήμοι συντηρούν μόνο τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις και άλλοι, όχι μόνο δεν δίνουν οικονομική ενίσχυση, αλλά υποχρεώνουν τις ομάδες να καταβάλλουν και μίσθωμα για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 Φέτος αποφασίστηκε αρχικά η καταβολή 55.000€ για επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων και 12.000€ επιπλέον για τις μετακινήσεις των ομάδων Ελευθερία Μοσχάτου, ΑΕ Μοσχάτου και Φωστήρα Ταύρου.

Η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου, προφανώς πιεζόμενη από τις οικονομικές της υποχρεώσεις τις οποίες ο Δήμος κατανοεί (σε αντίθεση με την επίσημη πολιτεία η οποία αν και έχει τεράστια έσοδα από το Στοίχημα, δεν βοηθάει στο ελάχιστο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό), προβαίνει σε άδικες ενέργειες που προσβάλλουν και θίγουν πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής αλλά και υπαλλήλους του Δήμου. Η ακραία αυτή μεμονωμένη συμπεριφορά αφορά τον χρόνο καταβολής των επιχορηγήσεων οι οποίες ήδη καταβάλλονται στις ομάδες που έχουν πλήρη δικαιολογητικά.

Η υποχρέωση ελέγχου των δικαιολογητικών και η τήρηση της νομοθεσίας αποτελεί καθήκον των δημοσίων λειτουργών αλλά και απαράβατη αρχή της Δημοτικής Αρχής.

Έχει διευκρινιστεί ότι η έγκριση πληρωμών από το λογιστήριο του Δήμου προϋποθέτει την τήρηση των παραπάνω διαδικασιών. Έπρεπε να αποσαφηνιστεί το επικαιροποιημένο θεσμικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα δεν προσφέρεται ούτε για πολιτική εκμετάλλευση ούτε για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η όποια επίθεση σε πρόσωπα δεν επιταχύνει καμία διαδικασία. Είναι απολύτως άδικη και κατακριτέα. Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου βοηθά τις ομάδες με πολύ κόπο και προσπάθεια. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις διοικήσεις των ομάδων για την κάλυψη των υποχρεώσεων τους.

Όσο για τη συμπεριφορά μελών της μειοψηφίας αντί να λειτουργούν καιροσκοπικά προσβλέποντας σε λίγα λεπτά δημοσιότητας ας ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα της πόλης, καταθέτοντας αξιόπιστες προτάσεις γιατί με τη συνεχιζόμενη τακτική τους απλά εκτίθενται”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr