11.6 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Καβγάς Γ. Πατούλη – Ρ. Δούρου για διαγωνισμό του ΕΔΣΝΑ

Φωτιές άναψε πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με τίτλο “Παροχή Υπηρεσιών Λειτουργίας, Συντήρησης και Επαύξησης Δυναμικότητας Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής”.

Η «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Β. Κόκκαλη, ζητά «να της γνωρίσει αν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα και τι μέτρα θα λάβουν ώστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και όχι μόνο μία προσφορά και σε αυτόν τον διαγωνισμό του ΕΔΣΝΑ με προϋπολογισμό 95 εκατομμυρίων ευρώ».

Σε σχέση με τον διαγωνισμό για την επεξεργασία στραγγισμάτων, ο ιστότοπος “bigpost” στις 10 Νοεμβρίου 2022 με τίτλο “77 εκατομμύρια με …. “ελεγχόμενο” ανταγωνισμό από τον ΕΔΣΝΑ της Περιφέρειας Αττικής”, παρατηρεί ότι η διαδικασία του είναι φωτογραφική, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος καθώς τα κριτήρια συμμετοχής πληρούνται μόνο από 4 εταιρίες στην Ελλάδα. “Η πιάτσα βοά πως αυτές οι 4 εταιρείες- οι οποίες ανήκουν σε συγκεκριμένους ομίλους – έχουν μοιράσει τις δουλειές κατά το” δοκούν”. Ακούγεται δε, πως στο συγκεκριμένο έργο του ΕΔΣΝΑ της περιφέρειας Αττικής ίσως κατέβουν και οι 4 μαζί σε ένα σχήμα για να είναι ‘ευκολότερες οι ….. διαιρέσεις ! Και φυσικά χωρίς να ανοίξει δεύτερη ανταγωνιστική προσφορά”, τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η Παράταξη «Δύναμη Ζωής» προειδοποιεί ότι, ενόψει της παραλαβής των προσφορών για τον εν λόγω διαγωνισμό στις 28 Νοεμβρίου του 22, θα προσφύγει σε όλα τα νόμιμα μέσα για τον έλεγχο όλων των διαδικασιών ανάθεσης στον ΕΔΣΝΑ, καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Δύναμη Ζωής, έχουν διενεργηθεί 15 διαγωνισμοί του ΕΔΣΝΑ, με προϋπολογισμό άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, με τη συμμετοχή μόνο μίας εταιρείας! (Βλ. και σχετικό δημοσίευμα του Τύπου, “Τα μυστήρια του ΕΔΣΝΑ – Μοίρασαν 300 εκατ. σε διαγωνισμούς της μίας συμμετοχής”, στις 3/11/2022 στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ieidiseis.gr).

Σε σχέση με τον διαγωνισμό για την επεξεργασία στραγγισμάτων, ο ιστότοπος “bigpost” στις 10 Νοεμβρίου 2022 με τίτλο “77 εκατομμύρια με …. “ελεγχόμενο” ανταγωνισμό από τον ΕΔΣΝΑ της Περιφέρειας Αττικής”, παρατηρεί ότι η διαδικασία του είναι φωτογραφική, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος καθώς τα κριτήρια συμμετοχής πληρούνται μόνο από 4 εταιρίες στην Ελλάδα. “Η πιάτσα βοά πως αυτές οι 4 εταιρείες- οι οποίες ανήκουν σε συγκεκριμένους ομίλους – έχουν μοιράσει τις δουλειές κατά το” δοκούν”. Ακούγεται δε, πως στο συγκεκριμένο έργο του ΕΔΣΝΑ της περιφέρειας Αττικής ίσως κατέβουν και οι 4 μαζί σε ένα σχήμα για να είναι ‘ευκολότερες οι ….. διαιρέσεις ! Και φυσικά χωρίς να ανοίξει δεύτερη ανταγωνιστική προσφορά”, τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Στην επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η Δύναμη Ζωής τονίζει ότι “πέρα από τα αναφερόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα η διακήρυξη του διαγωνισμού που με τον ΦΠΑ φτάνει στην πραγματικότητα σε 95.070.800 ευρώ για την λειτουργία, συντήρηση και επαύξηση των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και αυξάνει έτσι δυσθεώρητα το κόστος διαχείρισης των Στραγγιδίων, περιλαμβάνει σειρά περιοριστικών όρων, ο συνδυασμός των οποίων οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση του υγιούς ανταγωνισμού”.

H κα Δούρου συνεχίζει να εκτίθεται και να λαϊκίζει

Στη «Δύναμη Ζωής» και τη Ρένα Δούρου απάντησε ο ΕΔΣΝΑ, με ανακοίνωσή του

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Στις αστήρικτες και συκοφαντικές καταγγελίες της κας Δούρου για το διαγωνισμό στραγγισμάτων του ΕΔΣΝΑ, η Διοίκηση του Συνδέσμου απάντησε με τεκμηριωμένα στοιχεία για τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται.

Καθώς και για το σημαντικό όφελος που θα έχει ο ΕΔΣΝΑ τόσο σε επίπεδο κόστους , που θα είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το διαγωνισμό που έγινε επί Διοίκησης Δούρου, όσο και σε επίπεδο εκσυγχρονισμού κι αναβάθμισης των υποδομών του.

Στα στοιχεία αυτά η κα Δούρου απάντησε με νέα ανακοίνωση γεμάτη ύβρεις κι απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος της διοίκησης της Περιφέρειας, του ΕΔΣΝΑ αλλά και της κυβέρνησης(;;;)

Η κα Δούρου συνεχίζει να εκτίθεται με ψεύδη και ανακρίβειες. Αντί να επιδίδεται σε λαϊκισμούς, ας δοκιμάσει επιτέλους το «δρόμο» της σοβαρότητας και ας αρχίσει να ασκεί αντιπολίτευση, η οποία θα είναι ωφέλιμη για τους πολίτες της Αττικής».

«Ας μας πουν μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, πέραν της Ελλάδας του κ. Μητσοτάκη, που να συμβαίνουν αυτά τα αίσχη»

Στην ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ απάντησε η «Δύναμη Ζωής»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δύο 24ωρα χρειάστηκε η Διοίκηση Πατούλη / ΕΔΣΝΑ για να επιβεβαιώσει τη χυδαιότητά της και την περιφρόνησή της για την πραγματικότητα. Αυτή είναι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, δυστυχώς για τους πολίτες, δυστυχώς για το δημόσιο συμφέρον, δυστυχώς για την υγιή επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, η εκτενέστατη μη απάντηση της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ (υπό τον κ. Πατούλη) στην κριτική της Δύναμης Ζωής για τον διαγωνισμό των στραγγισμάτων, προϋπολογισμού 95 εκατομμυρίων ευρώ, απλά επιβεβαιώνει την κριτική.

Ως προς την προσπάθεια να νομιμοποιήσουν το διαγωνισμό τους, συγκρίνοντας με τον διαγωνισμό που έγινε επί Διοίκησης Ρένας Δούρου, ένα έχουμε να τους πούμε: ο δικός μας διαγωνισμός, λόγω του ουσιαστικού ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων, έφθασε τρεις φορές να κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πλήρης αντίθεση, δηλαδή, με αυτό που συμβαίνει στον ΕΔΣΝΑ, με 15 (τουλάχιστον) διαγωνισμούς να κατακυρώνονται έχοντας λάβει μία (1) μόνον έγκυρη προσφορά. Ας μας πουν μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, πέραν της Ελλάδας του κ. Μητσοτάκη, που να συμβαίνουν αυτά τα αίσχη. Κι ας φροντίσουν, επιτέλους, να αφαιρέσουν τις φωτογραφικές διατάξεις από τον παρόντα διαγωνισμό.

Κι ας το πάρουν επιτέλους απόφαση, αυτοί και η πολιτικά ομογάλακτή τους κυβέρνηση: οι απ’ ευθείας αναθέσεις και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί των 10 δις την τελευταία τριετία, στην ούγια γράφουν το όνομά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr