18.8 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Δ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: Νέο ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη (φώτο)

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας- Δήμου για το μεγάλο έργο κατασκευής του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του νέου Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) στην Κάτω Πεύκη, το οποίο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 782.000.00 ευρώ και περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για τη κατασκευή του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η δημιουργία υποδομών με κοινωνικό πρόσημο με ιδιαίτερη μέριμνα για τις κοινωνικές δομές που συμβάλλουν στην ενίσχυση της φροντίδας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. «Η Τρίτη ηλικία είναι για εμάς, Πρώτη Προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάπτυξη και δημιουργία κοινωνικών δομών με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων συμπολιτών μας και την καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά τους. Παραμένουμε ενεργά στο πλευρό τους και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου,  καθώς και για τη γενικότερη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στην περιοχή και δήλωσε σχετικά:  «Η ανέγερση του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη που αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και δέσμευσή μας προχωρά. Είναι ένα μεγάλο έργο για την Τρίτη Ηλικία και γενικότερα για τον Δήμο μας. Μετά  την παραχώρηση του οικοπέδου από τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίον επίσης ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για τη συνεχή στήριξη του έργου, φτάσαμε στην προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί την κατασκευή. Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου, που απαιτούσε συνεργασία Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου για να υλοποιηθεί. Στην παραπληροφόρηση και στην ισοπέδωση απαντάμε με έργα!»

Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί η νέα δομή ΚΑΠΗ, παραχωρήθηκε στον Δήμο από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος και είχε διενεργήσει αυτοψία στο χώρο μαζί με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, εξάροντας την στήριξη με πόρους της Περιφέρειας για την ανέγερση του κτιρίου.

Οι εργασίες αρχίζουν από τη στάθμη θεμελίωσης του κτηρίου και των χώρων που το περιβάλλουν και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες για τη διαμόρφωση των κτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου. Το εμβαδό του οικοπέδου ανέρχεται σε 248,40τμ. Το κτήριο αναπτύσσεται σε ισόγειο- πυλωτή και δύο ορόφους κα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. Στο ισόγειο θα διαμορφωθεί η είσοδος του κτηρίου και χωροθετούνται συνολικά τέσσερεις θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων και μια για ΑΜΕΑ. Στον α΄ όροφο αναπτύσσονται το καθιστικό, το οποίο δύναται να λειτουργήσει και ως χώρος εορταστικών εκδηλώσεων και προβολών, το παρασκευαστήριο, μια αίθουσα γυμναστικής καθώς και μια αποθήκη και χώροι υγιεινής για την εξυπηρέτηση θαμώνων και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στον β΄ όροφο βρίσκονται οι χώροι εργοθεραπείας, κοινωνικών υπηρεσιών, γραφείων, αναμονής καθώς και οι χώροι υγιεινής για την εξυπηρέτηση προσωπικού, επισκεπτών και ατόμων με κινητικά προβλήματα. Στο υπόγειο υπάρχουν οι χώροι λεβητοστασίου για το φυσικό αέριο, μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα και τριών αποθηκών γενικής χρήσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr