15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τούρκος αναλυτής: Μετά τον Tayfun να αποκτήσουμε και πυρηνικές κεφαλές

Η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun άνοιξε και πάλι την κουβέντα στην Τουρκία περί πυρηνικών κεφαλών. «Ο Τayfun είναι απάντηση στις εχθρικές χώρες. Οι πυρηνικές κεφαλές θα είναι δύναμη αποτροπής» λένε αναλυτές.

Ο Αμντουλάχ Αγάρ, στρατηγικός αναλυτής, δήλωσε στο A Haber: «Με τον συγκεκριμένο πύραυλο, όπως δείχνετε στον συγκεκριμένο χάρτη, θα αποκτήσουμε μια μεγάλη δύναμη αποτροπής εναντίον των χωρών που μας παρενοχλούν η δείχνουν εχθρική συμπεριφορά. Θα ξέρουν το τι έχουν να πάθουν».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε ότι «ο Tayfun θα κάνει να πληρώνουν τίμημα όσοι δείχνουν επιθετική συμπεριφορά. Είναι ένα στρατηγικής σημασίας όπλο αποτροπής και αυξάνει την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας.

» Να πούμε το εξής αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή, ίσως αργότερα η Τουρκία να καταφέρει να ξεκινήσει την παραγωγή πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας κι ελπίζω να αποκτήσουμε ικανότητες και με πυρηνικές κεφαλές. Τότε η Τουρκία θα αποκτήσει την ικανότητα πυρηνικής αποτροπής που στον κόσμο διαθέτουν λίγες χώρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr