23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δ. Μοσχάτου-Ταύρου:  Κλίμα πόλωσης και διχασμού στο ΔΣ για το Δημοτικό γήπεδο “Σπ. Γιαλαμπίδης”

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στηρίζει έμπρακτα τα αθλητικά σωματεία της πόλης και αναβαθμίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το διχαστικό κλίμα που επιχειρείται από ορισμένους είναι απόλυτα καταδικαστέο

Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας οι οποίες είναι αδειοδοτημένες και αναβαθμισμένες χρησιμοποιούνται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα από τις ομάδες της πόλης μας. Αυτό συμβαίνει και με το Δημοτικό γήπεδο Σπ. Γιαλαμπίδης που αποτελεί την έδρα της ιστορικής ομάδας του Φωστήρα ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο στη χρήση του γηπέδου.

Λόγω της έλλειψης αθλητικών υποδομών σε ολόκληρη την Αττική πολλές φορές αθλητικοί σύλλογοι ζητούν τη χρήση γηπέδων όμορων Δήμων για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία αυτή κατά καιρούς έχει συμβεί και στον πρώην Δήμο Ταύρου, στον ενιαίο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου αλλά και πρόσφατα στους Δήμους Καλλιθέας, Κερατσινίου- Δραπετσώνας κλπ όπου με αποφάσεις τους φιλοξενούν ομάδες για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

Σε αυτό το πνεύμα, ύστερα από αίτημα της ομάδας ΠΑΟ ΡΟΥΦ, το Δ.Σ, συζήτησε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση του γηπέδου «Σπ. Γιαλαμπίδης» στην ομάδα ΠΑΟ ΡΟΥΦ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2022-2023. 

Η απόφαση ελήφθη αφού προηγουμένως η ομάδα του Φωστήρα διά του Προέδρου της εξέφρασε σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Φωστήρα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανάλογη απόφαση έλαβε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟ ΡΟΥΦ.

 Η ομάδα του ΠΑΟ ΡΟΥΦ θα καταβάλλει μίσθωμα ύψους 2.000€,  θα ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου ενώ υπουχρεούται για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από την αθλητική νομοθεσία για την χρήση γηπέδων από ΠΑΕ και τη συνεργασία με την διοίκηση του Φωστήρα για τη χρήση του γηπέδου και την αποκατάσταση τυχόν φθορών ή ζημιών.

Με αφορμή το θέμα αυτό έγινε προσπάθεια να διαμορφωθεί μία πολεμική ατμόσφαιρα. Ακραία συνέπεια του κλίματος ήταν η αλλαγή της ψήφου, από θετική σε αρνητική, ενός μέλους του Συμβουλίου της Κοινότητας Ταύρου στην διά περιφοράς συνεδρίαση που οδηγήθηκε και σε παραίτηση. Η κατάπτυστη αυτή προσπάθεια για την δήθεν «εκποίηση» του Γηπέδου Σπ. Γιαλαμπίδης υποδαυλίστηκε και από  εκλεγμένους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας που βρήκαν την ευκαιρία να διασπείρουν ένα ψεύτικο θόρυβο ώστε να αλιεύσουν όσους αρέσκονται  σε τοπικιστικά παιχνίδια και διχαστικά διλήμματα.    

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Μία συνήθης διαδικασία παραχώρησης χρήσης γηπέδου, που πραγματοποιείται συχνά μεταξύ Δήμων και ομάδων, μετατράπηκε σε αιτία πολέμου με ύβρεις, απειλές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ο κάθε Σύμβουλος Δημοτικός ή Τοπικός εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση. Κάθε προσπάθεια άσκησης πίεσης για επηρεασμό της ψήφου είναι καταδικαστέα. Ο διχασμός και η στοχοποίηση αιρετών που άσκησαν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμά τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση αποτελεί αντιδημοκρατική ενέργεια. Τέτοια φαινόμενα καλλιεργούν και οι ακροδεξιές οργανώσεις στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως όταν το κλίμα της έντασης και της στοχοποίησης αιρετών γίνεται και από αιρετούς της μειοψηφίας, για λόγους καθαρά κοντόφθαλμους και ψηφοθηρικούς, τότε στρώνεται το έδαφος για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.

Ως Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δηλητηριάσει την τοπική κοινωνία. Όσοι προσπαθούν να βρουν ευκαιρία για να κρύψουν την ανυπαρξία και την ανεπάρκειά τους στα δημοτικά δρώμενα, θα πάρουν και πάλι την απάντηση από τους πολίτες οι οποίοι τους αποδοκιμάζουν έμπρακτα εδώ και χρόνια. Γιατί, ευτυχώς οι πολίτες μας γνωρίζουν όλους…

Όσον αφορά τη λευκή ψήφο που κάποιοι την χρησιμοποιούν ως ένδειξη αρνητικής ψήφου, η λευκή ψήφος δεν προσμετράται ούτε θετικά αλλά ούτε αρνητικά καθώς εκφράζει μία άλλη προσέγγιση.

Ο Δήμος μας, όπως γνωρίζουν όλοι διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Το Γήπεδο Σπ. Γιαλαμπίδης φιλοξενεί την ιστορική ομάδα τον  Φωστήρα. Για το λόγο αυτό έχουμε αδειοδοτήσει το γήπεδο, αντικαταστήσαμε το χλοοτάπητα, αντικαταστήσαμε τα καθίσματα αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των εξεδρών,  επισκευάσαμε τα αποδυτήρια, κατασκευάστηκε σταμπωτό μπετόν, αντικαταστήσαμε τη φυσούνα, λειτουργήσαμε τους ενενεργούς προβολείς ενώ στο άμεσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες για ολοκλήρωση του σταμπωτού μπετόν, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, της εισόδου και της κατασκευής νέων τουαλετών

Είμαστε από τους λίγους Δήμους που διαθέτουμε τρία γήπεδα ποδοσφαίρου πλήρως αδειοδοτημένα και αναβαθμισμένα. Κανείς όσο και αν προσπαθεί δεν θα πετύχει να κρύψει αυτή την αλήθεια!

Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά με βάση τις αρχές μας, το ήθος, τις αξίες, το κύρος και την αξιοπιστία του έργου μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr