23.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλύφθηκε “μερικώς” επικίνδυνη τρύπα στα Γλυκά Νερά που μπορεί να είχε αποβεί μοιραία

Στις 10 Οκτωβρίου 2022, το in.gr αποκάλυψε τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν οι περαστικοί στον Δήμο Παιανίας, στη δημοτική ενότητα των Γλυκών Νερών.

Σε αυτοψία που έγινε χθες βράδυ, 12 Οκτωβρίου, στην περιοχή όπου είχε διαπιστωθεί η μεγάλη τρύπα – σαν πηγάδι – σε έργα που εκτελούνται στα Γλυκά Νερά, διαπιστώθηκε πως αυτή περιφράχθηκε. Δεν ίσχυε μέχρι χθες, όμως, το ίδιο στο πάνω στενό.

Χθες βράδυ το in.gr πήγε για μια νέα αυτοψία στο εν λόγω σημείο, όπου διαπίστωσε πως έχουν γίνει παρεμβάσεις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα. Για την ακρίβεια ο χώρος των έργων έχει μια σχετική περίφραξη από τη μεριά του δρόμου, ενώ από την άλλη που είναι ένα αλσήλιο υπάρχει απλά μια κόκκινη κορδέλα. Πάντως, η πολύ βαθιά τρύπα στο σημείο των εκσκαφών, που θυμίζει βαθύ πηγάδι, έχει καλυφθεί με χώμα και τουλάχιστον υφίσταται μερική άρση κινδύνου για τους περαστικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτά της 10ης Οκτωβρίου, σε εργασίες που εκτελούνται στον Δήμο Παιανίας, στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα στην οδό Ανατολής  αλλά και στην οδό Θήρας, υπάρχουν εκτεθειμένες τρύπες μεγάλου ύψους που η πρόχειρη περίφραξη – όπου δεν έχει πέσει – δεν είναι ικανή ούτε ένα μικρό ζωάκι να διατηρήσει στην επιφάνεια και να μην πέσει στο κενό.

Ο κίνδυνος κάποιας μοιραίας πτώσης για τους περιοίκους και τους περαστικούς ήταν μεγάλος, λόγω έλλειψης της αναγκαίας περίφραξης. Εκτός τούτου, φαίνεται πως οι εργασίες έχουν σταματήσει, λόγω αρχαίων που βρέθηκαν στην περιοχή, που είναι σχετικά πολυσύχναστη, αφού σχεδόν εφάπτεται σε μια παιδική χαρά.

Οι υπεύθυνοι των εργασιών είχαν τοποθετήσει μια πρόχειρη περίφραξη ή οποία όμως δεν αρκούσε για δύο λόγους! Το δίχτυ στηριζόμενο σε σιδερόβεργες δεν μπορεί να κρατήσει άνθρωπο από το να μην πέσει και δεύτερον διότι η περίφραξη όπως φαίνεται δεν υπάρχει σε κάποια σημεία ή κάποιος ή κάτι την έχει καταστρέψει.  

Σε κάθε περίπτωση, αν και ο κίνδυνος έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω της κάλυψης της πολύ βαθιάς τρύπας, ωστόσο δεν έχει εξαλειφθεί και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr