20.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιατρική Σχολή Αθηνών: Η ψυχική υγεία και η ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα για όλους

«Η ψυχική υγεία και η ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα για όλους», είναι το μήνυμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η οποία χαρακτηρίζει πιο επίκαιρο από ποτέ το φετινό θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις αυξανόμενες ψυχικές διαταραχές και τις επιπτώσεις τους στις κοινωνίες.

Η πρόσφατη πανδημία επιβάρυνε τους ψυχικά πάσχοντες και ανέδειξε προβλήματα στη ψυχική υγεία του πληθυσμού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Το ισχυρό αποτύπωμα της πανδημίας στον χώρο της ψυχικής υγείας, ειδικά στην αύξηση των καταθλίψεων και στην χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων καταγράφεται καθημερινά στην κλινική πράξη.

  • Διαβάστε επίσης: «Η ημέρα που σε πρόδωσε το μυαλό σου»: Όταν μιλάμε για κατάθλιψη, δεν αρκούν αφιερώματα και «ευρωπαϊκές ημέρες»

Η Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών με μεγάλη και ιστορική παράδοση στην αντιμετώπιση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών διαθέτει σήμερα σύγχρονες δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία «Αιγινήτειο» και «Αττικό» (Ά Ψυχιατρική Κλινική και Β Ψυχιατρική Κλινική, αντίστοιχα) καθώς και στην Παιδοψυχιατρική Κλινική (Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»).

Προτεραιότητες της Ιατρικής Σχολής μέσα από το σημαντικότατο έργο των κλινικών είναι η διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν σήμερα την ψυχική υγεία και ευεξία των ατόμων και η ανάπτυξη στρατηγικών ενίσχυσης της μέσα από εκπόνηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Ιατρικής Σχολής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr