13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καλαμαριά: Γονείς και μαθητές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το 3ο Γενικό Λύκειο (βίντεο, φωτό)

Διαμαρτύρονται για την μεταστέγαση μαθητών σε σχολεία που βρίσκονται σχεδόν 3 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. “Μας εμπαίζει η Δευτεροβάθμια. Φαίνεται πως κάτι είναι ενορχηστρωμένο εδώ”, καταγγέλλουν οι γονείς

Μία ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν γονείς έξω από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι τα παιδιά τους αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολείο 3χλμ μακριά από την περιοχή τους.

Σήμερα, όλοι οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ στήριξαν τα συγκεκριμένα παιδιά και πριν το μάθημα πιάστηκαν χέρι χέρι με τους γονείς για να διαμαρτυρηθούν. Στο σχολείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαραδαμανέλης.

Περίπου 40 μαθητές, που ζουν σε περιοχές της Νέας Κρήνης, του Φοίνικα και της επέκτασης του Άη Γιάννη, με απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν στο 5ο Λύκειο Καλαμαριάς, στην περιοχή του Βότση  και όχι στο 3ο λύκειο που βρίσκεται κοντά στις γειτονιές τους συγκεκριμένα στο γυμναστήριο της Μίκρας.
anhtropini-alysida-3olykeio-kalamaria3.jpg

Οι συγκεκριμένοι μαθητές χρειάζεται να περπατούν κάθε μέρα 2-3 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο και να περπατούν σε μεγάλους κεντρικούς δρόμους, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση με αστική συγκοινωνία. Την απόφαση αυτή, γονείς και τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζουν ως ακατανόητη και ζητούν να γίνει άρση αμέσως. Μάλιστα, κάποιοι γονείς προχώρησαν και δικαστικά για την υπόθεση και η εκδίκηση θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου. Είχε δοθεί προσωρινή δικαστική διαταγή να επιστρέψουν τα παιδιά στο 3ο ΓΕΛ αλλά πριν από μια εβδομάδα έγινε αναστολή. Από τότε μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο και περιμένουν να δουν τελικά που θα φοιτήσουν φέτος.

anhtropini-alysida-3olykeio-kalamaria4.jpg

Γονείς αναφέρουν πως η ταλαιπωρία αυτή συμβαίνει για 3η χρονιά, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής είχε αιτηθεί να γίνει μεταστέγαση του σχολείου προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα.

«Έχει συμβεί και το εξής παράλογο, παιδιά που μένουν στην ίδια πολυκατοικία, το ένα που μένει στο πέμπτο να πηγαίνει στο σχολείο της γειτονιάς του και το άλλο που μένει στον δεύτερο να πηγαίνει σε άλλη περιοχή» δήλωσε μία γονέας.

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr