Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2023

Τη διαβεβαίωση ότι η σύμβαση των εργαζομένων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που απασχολούνται στο πεδίο της αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών υπό το καθεστώς ορισμένου χρόνου θα ανανεωθεί, παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αντωνίας Αντωνίου.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εφόσον οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν τακτικές ανάγκες, οι θέσεις αυτές θα πρέπει να ενταχθούν στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Σημείωσε δε ότι έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι θέσεις αυτές να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του, με το Υπουργείο να ανταποκρίνεται σε αυτό το αίτημα.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάζει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα των προγραμματισμό προσλήψεων του 2023, έχει εισηγηθεί να γίνει δεκτό το αίτημα αυτό και το σύνολο αυτών των θέσεων να προκηρυχθούν ως μόνιμες θέσεις.

«Από τη στιγμή που προχωράμε σε αυτό θα ανανεώσω τις συμβάσεις των συγκεκριμένων μέχρι να ολοκληρωθεί η προκήρυξη, ώστε να μη μείνει κενό το τμήμα. Εν συνεχεία θα γίνει η προκήρυξη και θα στελεχωθεί το τμήμα φυσικών καταστροφών με μόνιμο προσωπικό το οποίο θα αντιστοιχεί στις θέσεις που υπάρχουν τώρα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανανεώνονται οι συμβάσεις των συγκεκριμένων» διευκρίνισε ο υπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης περιέγραψε την ευρύτερη στρατηγική του Υπουργείου Εσωτερικών στο θέμα των προσλήψεων, τονίζοντας ότι το έκτακτο προσωπικό θα πρέπει να καλύπτει πραγματικά έκτακτες ανάγκες, ενώ σε περίπτωση που παρουσιάζεται μία σταθερή ανάγκη, αυτό θα οδηγεί σε προκήρυξη.

«Να μην βαφτίζουμε το τακτικό «έκτακτο» και να ακολουθούμε μία διαδικασία που δεν είναι η προσήκουσα για το μόνιμο προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΑττική Οδός: Τροχαίο με ένα νεκρό
Επόμενο άρθροΣταϊκούρας στο MEGA: «Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το Fuel Pass 3»