9.6 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Έγκλημα στην Ηλεία: Μια «ανάσα» από την εξιχνίαση οι Αρχές

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του 68χρονου στην Ηλεία μέσα στο σπίτι στο οποίο έμενε τα τελευταία χρόνια, έχοντας επιστρέψει από τη Σουηδία όπου και εργαζόταν ως αρχιτέκτονας.

Ο 68χρονος φαίνεται πως γνώριζε πολύ καλά τον δολοφόνο του, ο οποίος τον αιφνιδίασε, χτυπώντας τον με μανία στο κεφάλι και στον αυχένα αφού δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης και η πόρτα άνοιξε είτε από μέσα από το ίδιο το θύμα, είτε απ’ έξω από κάποιον που είχε πρόσβαση στο σπίτι.

Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ο άτυχος 68χρονος σύμφωνα με το patrisnews.com, ήταν να βάλει μπροστά τα χέρια του για να αμυνθεί, καθώς ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ενδείξεις πάλης, παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, που δείχνουν ότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα μανιώδη και απανωτά χτυπήματα του δολοφόνου.

  • Διαβάστε επίσης: Αγριο έγκλημα στην Ηλεία: Εφερε 40 τραύματα ο 68χρονος – Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει δεκάδες καταθέσεις από άτομα του στενού, οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του 68χρονου, αφού εκτιμούν ότι εκεί κρύβεται η άκρη του νήματος για τη στυγερή δολοφονία που έχει συγκλονίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Εφύρα και ολόκληρη την Ηλεία.

Σημαντική η μαρτυρία του αδελφού

Εν τω μεταξύ, σημαντική θεωρείται η μαρτυρία του αδελφού του 68χρονου, ο οποίος τον βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από αστυνομικές πηγές, συγκλονισμένος από το αποτρόπαιο θέαμα, δεν ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Αντίθετα, καθάρισε τον τόπο του εγκλήματος και όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τον λόγο που το έπραξε αυτό, τους απάντησε πως δεν μπορούσε να βλέπει τα αίματα. Τελικά την Αστυνομία ειδοποίησε ο γιος του, λίγη ώρα αργότερα.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων και συγκεκριμένα του φονικού οργάνου, με το οποίο ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα τον 68χρονο, οι Αρχές προσπαθούν να «δέσουν» την υπόθεση αναζητώντας το κίνητρο κυρίως στις διαπροσωπικές σχέσεις του θύματος με γνωστά άτομα του περιβάλλοντός του και δευτερευόντως στον ευρύτερο περίγυρο. Μέσα από έναν συνδυασμό στοιχείων, που προκύπτουν από τις καταθέσεις ατόμων του κοντινού περιβάλλοντος, εκ των οποίων κάποιοι έχουν υποπέσει σε τρανταχτές αντιφάσεις, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και από ελέγχους DNΑ που αναμένονται από το Εγκληματολογικό το οποίο έχει βάλει την υπόθεση σε προτεραιότητα.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι σύντομα θα ξετυλιχθεί το κουβάρι της δολοφονίας. Οι Αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνες σε 2-3 συγκεκριμένα άτομα ενώ χθες μάλιστα, προχώρησαν και σε έρευνες στα σπίτια ορισμένων εξ’ αυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr