Μνημόνια Ενεργειών του Δήμου Μαραθώνος για την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες

Κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μαραθώνος, Στέργιου Τσίρκα και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού ο Δήμος Μαραθώνος απέστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες τα επικαιροποιημένα «Μνημόνιo Ενεργειών για την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου σε παιδικό σταθμό» και «Μνημόνιο Ενεργειών για την διαχείριση του σεισμικού κινδύνουσε σχολική μονάδα α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης», τα οποία περιλαμβάνουν τα 2 ειδικά σχέδια που εκπόνησε ο Δήμος μας,σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  (Ο.Α.Σ.Π.).

Επιπλέον οι διευθυντές των σχολείων, έλαβαν ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα ενημερωτικά έντυπατου Οργανισμού ΑντισεισμικούΣχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) που περιλαμβάνουν οδηγίες για την λήψη μέτρων σεισμικής προστασίας.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας είναι στην διάθεση των σχολικών μονάδων μας για την διοργάνωση σεμιναρίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), με θέμα την «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών για αντισεισμικό σχεδιασμό και προστασία», όπως επίσης και για την διενέργεια προληπτικών ασκήσεων εκκένωσης σε συνεργασία με τις Εθελοντικές μας Ομάδες και με άλλους αρμόδιους φορείς μας.  

Οι διευθυντές μπορούν αποστείλουν αίτηση δήλωσης ενδιαφέροντος για τις παραπάνω δράσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection@marathon.gr.

Προηγούμενο άρθροEurostat: Κίνδυνος φτώχειας για έναν στους τέσσερις αυτοαπασχολούμενους της ΕΕ – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚαλαμάτα: Νέα επίθεση αδέσποτων σκυλιών – Στο νοσοκομείο το θύμα με σοβαρά τραύματα