Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε από το βήμα του ΟΗΕ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας κάνοντας για μία ακόμη φορά το «άσπρο μαύρο» φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει  την Ελλάδα ότι «έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων».

Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει ανοίξει και πάλι πολλά μέτωπα και δέχεται τις τελευταίες ημέρες απανωτά «χαστούκια» από Ε.Ε και ΗΠΑ για την στάση της Άγκυρας σε μία σειρά ζητημάτων, δεν κρύβει πλέον τον εκνευρισμό του για την στήριξη ορισμένων χωρών υπέρ της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν, εκτός από το προσφυγικό, επιτέθηκε στη χώρα μας και για το θέμα της έντασης που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

  • Διαβάστε επίσης: Φατίχ Ερμπακάν: Τα 18 νησιά υπό «ελληνική κατοχή»

«Η Τουρκία εργάζεται για την επίτευξη της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη έως τη Λατινική Αμερική και την Αφρική» τόνισε για να αναφερθεί στη συνέχεια στην κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύοντας μεταξύ άλλων πως «θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους και δεν θα υποχωρήσουμε σε στρατηγικές κλιμάκωσης από άλλες χώρες».

Διευθέτηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θέλουμε μια για πάντα διευθέτηση, η οποία να είναι σύμφωνη με τους κανόνες καλής γειτονίας και στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε γελοίες τις προσπάθειες όσων αναζητούν περιπέτειες και διεμήνυσε πως η ευθύνη για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο εξαρτάται από το σεβασμό στα δικαιώματα όλων των πλευρών.

Στο σημείο αυτό επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης αποκλειστικά στην Ελλάδα, καλώντας την να «εγκαταλείψει την πολιτική των προκλήσεων και της κλιμάκωσης» και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της Τουρκίας για συνεργασία.

Σκληρή απάντηση της Αθήνας

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δείχνοντας την Άγκυρα ως υπεύθυνη για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, σημειώνοντας μάλιστα  ότι η Τουρκία είναι η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο και κατέχει παράνομα εδάφη ξένων χωρών όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημείωσε δε ότι η Άγκυρα είναι αυτή που θα πρέπει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία – όπως είπε – ευημερεί.

Προηγούμενο άρθροΠράσινα καύσιμα: Οι πλοιοκτήτες θέλουν, η έρευνα υστερεί
Επόμενο άρθροΣυνήγορος του Καταναλωτή: Αύξηση κατά 300% στις καταγγελίες για τον κλάδο της ενέργειας