Γ.Πατούλης : «H Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου» 

Στην αναπτυξιακή προοπτική της υγείας με την αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της χώρας αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας με «όπλο» και την εμπειρία από  την πανδημία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στα περίπτερα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,  στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια των περιπτέρων έγιναν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κ.κ. Θ. Πλεύρη, Μ. Γκάγκα και Ζ. Ράπτη, του Γ. Γραμματέα  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, του Προέδρου του ΠΙΣ Θ. Εξαδάκτυλου, του Προέδρου του ΙΣΘ Ν. Νιτσα και άλλων Πρόεδρων Ιατρικών Συλλόγων.

Δείτε το βίντεο:

Χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί  να γίνει παγκόσμιος προορισμός υγείας και πρόσθεσε πως οι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν το δυνατό χαρτί που οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει. Παράλληλα υπογράμμισε τη βούληση της Αυτοδιοίκησης να συνεχίσει να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του συστήματος υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου και επισήμανε μεταξύ άλλων: 

«Πρέπει να κρατήσουμε στη χώρα μας τους γιατρούς που εξαναγκάζονται να ξενιτευτούν για να επιβιώσουν. Αναμφισβήτητα, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, για τη μισθολογική ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ μετά από πολλά χρόνια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα ωστόσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε καλύτερες αμοιβές για να προσελκύσουμε τους γιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ και να παραμείνουν στη χώρα μας. H χώρα μας μπορεί να γίνει, με συγκεκριμένες στρατηγικές και πρωτοβουλίες παγκόσμιος προορισμός υγείας για ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συνέβαλε ώστε να διαχειριστούμε τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα για μια γενικότερη αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, με  την οικοδόμηση ενός ισχυρού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ενίσχυση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια η Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει, καθώς αποτελεί βαθιά  μου πεποίθηση πως μέσα από την υγεία μπορεί να έρθει η ανάπτυξη».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα στον Σοχό – 54χρονος υπάλληλος έπεσε από κολώνα
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης στα πρωτάκια: Η χαρά της γνώσης θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη διαδρομή