Συνέντευξη του Νικόλα Καρανικόλα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ

Ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, έδωσε την εικόνα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μικροί Δήμοι σε μια περίοδο απανωτών κρίσεων που αλλάζουν τους σχεδιασμούς. Μιλώντας στον ΟΤ από τη 86η ΔΕΘ, ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι επίκειται ένας δύσκολος χειμώνας που οι Δήμοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό λειτουργικό κόστος για τα σχολεία αλλά και για όλες τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος που τίθεται για όλες τις πόλεις είναι ο στόχος της ανθεκτικότητας σε μια περίοδο κλιματικής αλλαγής που γεννά κινδύνους, όπως και ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Καρανικόλας η Νάουσα έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση με πιο χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη τρισδιάστατη πόλη στην Ελλάδα.

Η επιλογή της Νάουσας για μόνιμη κατοικία

Κρίσιμο ρόλο για να γίνει ο δήμος της Νάουσας πιο ελκυστικός ως επιλογή μόνιμης κατοικίας, είναι η διασύνδεση της πόλης με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα η κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας αλλά και η ολοκλήρωση της καθέτου της Εγνατίας Οδού θα δώσουν νέα πνοή στην πόλη που έχει να προσφέρει πολλά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Εδω

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: «Φρένο» στους τουρκικούς λεονταρισμούς από την Αθήνα
Επόμενο άρθροΠαραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο