17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πειραιάς: Παραχωρήθηκε δημόσιος χώρος στο Saint Paul

Την παραχώρηση επιπλέον θέσεων στάθμευσης στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Saint Paul, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Σύμφωνα με την απόφαση τα ΙΧ θα απαγορεύεται να σταθμεύουν  μπροστά από τη σχολή (Χαρ. Τρικούπη 36) και επί της οδού Κουντουριώτου, από τις 7 π.μ έως τις 5 μ.μ.

(https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A82%CE%A8%CE%9C%CE%A9%CE%9E%CE%A5-2%CE%9E%CE%98?inline=true).

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά «Δικαίωμα στην πόλη» είχε καταθέσει σχετικά υπομνήματα διαμαρτυρίας συγκεντρώνοντας 300 υπογραφές εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, προτείνοντας η επιβίβαση και αποβίβαση το μαθητών να γίνεται επί της οδού Πραξιτέλους, που είναι πλατύς δρόμος και με λίγη κυκλοφορία.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πειραιά δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην έναρξη διαδικασιών για την εύρεση και μίσθωση (10) θέσεων σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (parking) πλησίον της περιοχής με αποκλειστική χρήση αυτών από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που θα αποδεικνύεται με πιστοποιημένα έγγραφα. Πρόκειται για μια ασαφή πρόταση  χωρίς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για το πώς, πού και πότε θα υλοποιηθεί και με πολλά ερωτηματικά για τη δυνατότητα εφαρμογής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο  δημοτικό συμβούλιο έγινε δια περιφοράς και από την ψηφοφορία απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πειραιάς Για Όλους»  (Μπελαβίλας Νικόλαος , Δρίτσα Αποστόλου Ευαγγελία, Αναστασάκος Παναγιώτης, Μελά Σταυρούλα, Σταθάκη Μαρία και Βουτυράκος Παναγιώτης). Ο δημοτικός σύμβουλος της συγκεκριμένης παράταξης  Δημήτρης Γκερλές  ψήφισε την πρόταση της παράταξης του  σύμφωνα με την οποία προτείνεται η λύση του σχολικού τροχονόμου, δηλαδή το  κλείσιμο της οδού Κουντουριώτου κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες (κατά την αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών/τριών) με τη βοήθεια σχολικού τροχονόμου, ο μισθός του οποίου θα επιβαρύνει τη Σχολή.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» (Μανωλάκου Διαμάντω, Κοτέας Αλέξανδρος,Μόφορης Γρηγόριος) και η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά» (Αθανάσιος Διαβολάκης) καταψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ενώ οι παρατάξεις «Πειραιάς Νικητής» και «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» ψήφισαν υπέρ του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.

Δεν είναι μόνο ότι ο Δήμος Πειραιά μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων υποχρεώθηκε να τους λάβει υπόψη με διάφορους τρόπους (συναντήσεις, προτάσεις, παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κλπ), δεν είναι μόνο ότι υπήρξε σαφής και καθαρή άρνηση στην πρόταση του Δημάρχου από δημοτικούς συμβούλους,   είναι ακόμα περισσότερο, η μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων στις κινητοποιήσεις προκειμένου να κρατήσουν ένα στοιχειώδες επίπεδο ποιότητας στην καθημερινότητα τους.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά «Δικαίωμα στην πόλη» δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την απαίτηση του Saint Paul, με πρόφαση την ασφάλεια των μαθητών, χωρίς να ξεχνά ότι με αφορμή το θέμα στάθμευσης στην Χαριλάου Τρικούπη και Κουντουριώτου ανοίγει ένα μεγαλύτερο κεφάλαιο για τους κατοίκους που αφορά στην σχεδιαζόμενη ανάπλαση των δρόμων της περιοχής 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr